Ετικέτες

Λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της Κερατέας ο    SOS Τροχαία Εγκλήματα απέστειλε στις 16 Ιουνίου 2022 προς την Τροχαία και τον Δήμο Λαυρεωτικής την παρακάτω επιστολή συνοδευόμενη και απο το βίντεο που δημοσιεύουμε.

Ελπίζουμε να υπάρξει ανταπόκριση.

 

 

Προς: Β’ Τμήμα Τροχαίας Ν/Α Αττική

Κοινοποίηση: ΕΛΑΣ- Δ/νση Τροχαίας Αστυνόμευσης, Δ/νση Τροχαίας Αττικής, Δήμο Λαυρεωτικής.

ΘΕΜΑ: Επικίνδυνες παραβάσεις στην περιοχή Κερατέας – Άμεση ανάγκη δράσεων πρόληψης

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2022

Κύριε Διοικητά,

Σε συνέχεια προφορικών ενημερώσεων σας από μέλη του συλλόγου μας, κατοίκων Κερατέας (Γ. Ιατρού κα) επανερχόμαστε, μετά από επαναλαμβανόμενες καταγγελίες που αποστέλλονται σε μας από κατοίκους της περιοχής για την ιδιαίτερης επικινδυνότητας κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς οδηγών και μάλιστα εντός κατοικημένης περιοχής.

Αρκετοί κάτοικοι και καταστηματάρχες της Κερατέας καταγγέλλουν ότι στην κεντρική αρτηρία της πόλης, την λεωφόρο Αθηνών Σουνίου, οδηγοί  συνήθως νεαρής ηλικίας αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα, με αυτοκίνητα ή μηχανές, επιδεικνύοντας άκρως παραβατική οδήγηση ( σούζες, μπαντιλίκια κλπ) με αποτέλεσμα να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την δική τους ζωή και των συνανθρώπων μας.

Το φαινόμενο αυτό έχει μια σταθερή διάρκεια εδώ και αρκετά χρόνια, τείνει να γίνει ενδημικό και δυστυχώς δεν διορθώνεται παρά τις συνεχείς καταγγελίες στην Τροχαία Κερατέας η οποία βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο της πόλης, στην αρχή της λεωφόρου Αθηνών Σουνίου.

Οι κάτοικοι αναφέρουν ακόμα , τουλάχιστον, τέσσερα γεγονότα όπου οδηγοί νυχτερινές ώρες κυρίως έχουν εισέλθει σε καταστήματα με τα οχήματα τους καταστρέφοντας τζαμαρίες και άλλα ύστερα από υπερβολική ταχύτητα. Σας στέλνουμε ενδεικτικά, επισυναπτόμενο, βίντεο απο κάμερες ασφαλείας σε κατάστημα ΟΠΑΠ απέναντι από το δημαρχείο της Κερατέας που τα καταγράφει και τα λέει όλα.

Απευθυνόμαστε σε σας και στον Δήμο Λαυρεωτικής, υπογραμμίζοντας ότι αν συνεχιστεί η συγκεκριμένη κατάσταση με μαθηματική ακρίβεια θα θρηνήσουμε θύματα.

Ζητάμε την άμεση, δραστική παρέμβαση σας ώστε να σταματήσει το καθεστώς ασυλίας των παραβατικών οδηγών, να ληφθούν άμεσα μέτρα ιδιαίτερα το καλοκαίρι όλες τις ώρες ιδιαίτερα τις μεταμεσονύκτιες.

Να κυκλοφορούν οι κάτοικοι χωρίς τον διαρκή φόβο και η λεωφόρος Αθηνών Σουνίου να πάψει να είναι «πίστα ράλλυ» προβληματικών οδηγών και να γίνει κανονικός δρόμος.

Με εκτίμηση, για το Δ.Σ του πανελλαδικού συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα

ο πρόεδρος Γιώργος Κουβίδης, ο γραμματέας Αλέξανδρος Κρητικός