Ετικέτες

Δημοσιεύτηκε πρίν λίγες ημέρες (ΦΕΚ 51/12.3.2012) ο νόμος 4055/2012Δίκαιη Δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής») που ψηφίστηκε την 1η Μαρτίου 2012 και που επαναφέρει στο επίπεδο των πλημμελημάτων την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων όπως και την οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ ακυρώνοντας έτσι τον κίνδυνο παραγραφής στη διετία. Οι σχετικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο άρθρο 37 και μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ.

Για την «αποκρυπτογράφηση» των ρυθμίσεων παραθέτουμε τις αναφερόμενες σ αυτές διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας τις οποίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ. Επίσης παραθέτουμε τις τροποποιήσεις που είχε επιφέρει στον Κ.Ο.Κ. μετατρέποντας σε πταίσματα σημαντικές παραβάσεις ο νόμος 3904/2010  (ΕΔΩ)οι περισσότερες από τις οποίες αναιρέθηκαν με την νέα νομοθετική ρύθμιση.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε τον ρόλο που έπαιξε η κινητοποίηση των ίδιων των ενδιαφερομένων, συλλόγων και οικογενειών θυμάτων, στο να γίνει αποδεκτή ομόφωνα τελικά μια τροπολογία που προτάθηκε αρχικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και που φαινόταν να μην έχει καμιά τύχη. Δεν είναι συχνό να ανατρέπονται νόμοι σ αυτη την χώρα και μάλιστα πριν καν περάσουν δυο χρόνια από την ψήφιση τους.

Το γεγονός αυτό μας γεμίζεις ελπίδες πως ΜΑΖΙ μπορούμε να αλλάξουμε πολλά και στο ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας και στο ζήτημα του Σεβασμού των Θυμάτων των τροχαίων εγκλημάτων. 

Advertisements