Ετικέτες

Μια  σημαντική διάκριση για τους ανθρώπους που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των θυμάτων των τροχαίων και την οδική ασφάλεια αποτελεί η ανακήρυξη σε «πρόσωπο της χρονιάς», της  κ. Ελένης  Καρύδη, προέδρου  της «Εταιρείας Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων» (ΕΥΘΥΤΑ), για το 2011,από την εφημερίδα της Ρόδου «Δημοκρατική».

Βρυξέλλες Μάης 2009 Παγκόσμια Συνάντηση ΜΚΟ για την Οδικη Ασφάλεια : Dr Etienne Krug-Παγκοσμιος Οργανισμος Υγείας, Ελ. Καρύδη- ΕΥΘΥΤΑ, Ρόδος, Γ. Κουβίδης- You Are What U Do- Kostas Kouvidis, Brigitte. Chaundhry πρόεδρος FEVR. Η κ. Ελένη Καρύδη, μητέρα του Δημήτρη Καρύδη, είναι • Πρόεδρος Εταιρείας Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ • Ιδρυτικό Μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» και μέλος πολλών άλλων κοινωνικών οργανώσεων.

Δημήτρης Καρύδης, 19 ετών. Στις 20 Ιανουαρίου 2002 ο Δημήτρης μαζί με τον παιδικο του φίλο Μιχάλη Βαλσάμη χτυπήθηκαν από ασυνείδητο οδηγό πάνω στο πεζοδρομιο στη Λεωφόρο Συγγρού.

– Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ή Εταιρεία Υποστήριξης θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας. Λειτουργεί στη Ρόδο από το 2004 με πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης, πλαισιωμένης από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας και είναι μέλος της FEVR-   Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων. Μέσω της προέδρου της συμμετέχει στον πανελλαδικό σύλλογο «SOS Τροχαία Εγκλήματα» υπογραμμίζοντας την ανάγκη συντονισμού όλων των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται πανελλαδικά με στόχο την ανατροπή της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας που την κατατάσσει πρώτη στην Ευρώπη σε αριθμό θυμάτων από τροχαία εγκλήματα.

Η πλούσια και συστηματική δράση της ΕΥΘΥΤΑ  στο νησί της Ρόδου αποτελεί παράδειγμα για ολους οσους θέλουν να ασχοληθούν με το ζήτημα της οδικής ασφάλειας και αποδυκνείει πως μπορούμε να μην αποτελούμε απλώς κινήσεις διαμαρτυρίας αλλά να έχουμε πρακτικά αποτελέσματα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:  http://www.dimokratiki.gr/article.asp?articleID=14158&catID=19&pubID=1

Για την ΕΥΘΥΤΑ: http://www.efthita.gr/

Για τον Δημήτρη Καρύδη και τον Μιχάλη Βαλσάμη: http://www.soste.gr  σελίδα ΠΡΟΣΩΠΑ/