Ετικέτες

Ένα σημαντικό βιβλίο  για την Οδική Ασφάλεια με τίτλο «Οδήγηση με ΑσφάλειαΓνώσεις επιβίωσης και αλληλοπροστασίας« με συγγραφέα τον Ιωάννη Στ. Παπαδόπουλο Καθηγητή της ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και Συντονιστή του Τομέα Πρόληψης Ατυχημάτων του ΕΚΑΒ (1987-2003) κυκλοφόρησε από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ, το 2005. Ανάμεσα στα πολλά και σημαντικά που περιλαμβάνει μια φωτογραφία μας τράβηξε την προσοχή.

Στη σελίδα 114 μια φωτογραφία απο τη Λεωφόρο Αθηνών στη γέφυρα Αχιλλέως. Δεκαπέντε χρόνια πριν – η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το 2004- η ίδια εικόνα και το ίδιο ερώτημα: «Σαφής παραβίαση του ΚΟΚ: Δήμος Αθήνας και Τροχαία τι σκέπτονται να κάνουν;» 

Λεωφόρος Αθηνών, 2004

Για κάποιον που διαθέτει πρόσβαση σε παλιότερα φωτογραφικά αρχεία θα είναι εύκολο να βρει φωτογραφίες για την κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή ακόμα πιο πριν.

Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα, αλλά και άλλοι φορείς, όπως οι Φίλοι της Φύσης και η επιτροπή κατοίκων της περιοχής (με εκπρόσωπο της το μακαρίτη ηθοποιό Μηνά Χατζησάββα) ασχολήθηκαν συστηματικά, από το 2011, με απευθύνσεις στην Τροχαία Αθηνών, που προχώρησε σε μηνύσεις και κάλεσε τις αρμόδιες δημοτικές και περιφερειακές αρχές να προχωρήσουν στο κατέβασμα των πινακίδων, όσο και με τον Δήμο Αθηναίων (συνάντηση με τον τότε αρμόδιο αντιδήμαρχο κο Καφετζόπουλο κα). Παρά τις μηνύσεις τις υπομνήσεις και τις υποσχέσεις οι πινακίδες παραμένουν πάντα στη θέση τους. Σε πολλαπλές αναρτήσεις σε διάφορες περιόδους έχουμε αναφερθεί ξανά και ξανά στο πρόβλημα.

Στα τέλη του 2018 η κατάσταση παραμένει όμως σταθερή. Οι πινακίδες πάντα στη θέση τους, μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν.

Λεωφόρος Αθηνών, 2018

Προ ημερών ο κ. Καμίνης ανακοίνωσε πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, δηλώνοντας ανάμεσα σε άλλα: «Ηδη από το 2010 υποστήριζα ότι μία θητεία δεν αρκεί, δύο όμως είναι  ικανές να δείξουν τι μπορεί να κάνει ένας δήμαρχος. Δύο θητείες είναι αρκετές για να αποδείξουμε πόσο σεβαστήκαμε το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες της Αθήνας». Πηγή: Protagon.gr

Δύο θητείες όμως στην δημοτική αρχή ενός ανθρώπου που κατά τη θητεία του σαν Συνήγορος του Πολίτη όχι μόνο είχε σαφή γνώση για το θέμα Υπαίθρια Διαφήμιση αλλά πήρε και ξεκάθαρη θέση για το γεγονός πως είναι και παράνομη και επικίνδυνη δεν στάθηκαν αρκετές για να μπορέσει να κατεβάσει αυτές τις παράνομες επικίνδυνες και βέβαια εξαιρετικά αντιαισθητικές  πινακίδες που «κοσμούν» την είσοδο της πόλης.

Δυο φωτογραφίες με διαφορά δεκαπέντε χρόνων, μια παρανομία που «δεν πρόλαβαν» να αντιμετωπίσουν τέσσερις επιτυχημένοι δήμαρχοι (η αξιολόγηση είναι των ιδίων): 2003 – 2005 Ντόρα Μπακογιάννη, 2006 Θεόδωρος Μπεχράκης, 2007- 2010 Νικήτας Κακλαμάνης, 2011 – 2018 Γιώργος Καμίνης. Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν άραγε και πόσους δημάρχους Αθηναίων θα πρέπει να εκλέξουμε μήπως φτάσουμε κάποτε κάποιος ή κάποια ασχοληθεί με το θέμα;

Άγνωστο.

Γιατί υπάρχουν Δήμαρχοι αλλά υπάρχουν και Άρχοντες.

Και όταν την παρανομία την διαπράττει ένας απ αυτούς, ο εντιμότατος κος Φίλιππος Βρυώνης (ΕΔΩ) τι να σου κάνει κι ο Δήμαρχος. Ακόμα και ο επιτυχημένος. Πάλι καλά δηλαδή που τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια δεν είχαμε στην Αθήνα και κανένα αποτυχημένο δήμαρχο γιατί ένας Θεός ξέρει τι θα είχε συμβεί.

Who’s the Boss?