Ετικέτες

Πρόστιμο 54.024 ευρώ σε οδηγό στη Φινλανδία για υπερβολική ταχύτητα!

Πρόστιμο ύψους 54.024 ευρώ, καλείται να καταβάλει ο φινλανδός Reima Kuisla, ο οποίος συνελήφθη στα τέλη Φεβρουαρίου να τρέχει με το αυτοκίνητό του με ταχύτητα 103 χλμ./ώρα σε περιοχή όπου το ανώτατο όριο ήταν 80 χλμ./ώρα, με δεδομένο ότι οι αντίστοιχου τύπου διοικητικές κυρώσεις στην χώρα του ευρωπαϊκού βορρά υπολογίζονται βάσει του εισοδήματος του παραβάτη.

Με δεδομένο λοιπόν ότι το ετήσιο εισόδημα που είχε δηλώσει ο Reima Kuisla ήταν 6,5 εκατομμύρια ευρώ, το πρόστιμο της τροχαίας ανέβηκε αναλόγως.
Μετά το τσουχτερό πρόστιμο, ο Reima Kuisla, γράφει σε post του στο Facebook: «Είναι αδύνατον να ζήσεις στην Φινλανδία αν ανήκεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες όπως αυτή των ανθρώπων με υψηλά εισοδήματα και πλούτο. Σκέφτομαι να εγκαταλείψω τη χώρα».
Για την ιστορία, ωστόσο, το συγκεκριμένο ποσό δεν αποτελεί ρεκορ. Το ρεκόρ σε πρόστιμο για οδική παράβαση είναι τα 116.000 ευρώ και είχε επιβληθεί το 2002, σε στέλεχος της Nokia, το οποίο είχε ξεπεράσει κατά 25 χλμ./ώρα το όριο ταχύτητας, τρέχοντας με την καινούρια του Harley Davidson με 75 χλμ./ώρα, σε ζώνη με ανώτατο όριο τα 50 χλμ./ώρα.»

   πηγή:in.gr

Θα μετακομίσει στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ο συμπαθής κος Reima σκέφτεται σοβαρά να επιλέξει τη χώρα μας σαν τόπο μόνιμης διαμονής του. Για τους ξένους παραβάτες του Κ.Ο.Κ. η  χώρα μας  θεωρείται προστιματικός παράδεισος. Ενδεικτικά η παραβίαση στου ορίου ταχύτητος κατά 20 km εδώ τιμωρείται με πρόστιμο 40 ευρώ το οποίο αν πληρωθεί εντός δεκαημέρου μειώνεται στα 20 ευρώ ενώ το πρόστιμο για την παραβίαση του ωραρίου εργασίας οδηγών φορτηγών στην Ελλάδα είναι 400 φορές μικρότερο απ ότι στην Ισπανία.

Ακόμα παραπέρα υπουργοί της νέας κυβέρνησης όπως οι κ.κ. Πανούσης και Σπίρτζης, προφανώς έχοντας υπ οψιν τους και την προσέλκυση ξένων επενδυτών από τις πρώτες μέρες έθεσαν σαν προτεραιότητα το θέμα τις περαιτέρω μείωσης των προστίμων για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. (Αναλυτικά: ΕΔΩ)

Αν προχωρήσουν αυτά τα μέτρα λογικά το επόμενο διάστημα αναμένεται σοβαρή εισροή παραβατών του Κ.Ο.Κ από τις σκανδιναβικές ιδίως χώρες στην Ελλάδα. pro