Ετικέτες

Ο Αγιος Κωνσταντίνος Σάμου απέχει κατι λιγότερο απο 20km απο το νοσοκομείο στο Βαθύ. Ωστόσο  χρειάστηκαν 90 λεπτά για να φτάσει εκεί το -επιστρατευμένο- ασθενοφόρο. Ήταν πια αργά για τον 34χρονο τραυματία πατέρα τεσσάρων παιδιών.

Ξεψύχησε στην άσφαλτο επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Την τελευταία του πνοή άφησε στην άσφαλτο ένας 34χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών σε χωριό της Σάμου, καθώς το ασθενοφόρο άργησε να φτάσει στο σημείο μιάμιση ώρα.

Σύμφωνα με το i-samos.gr, στις 17:45 το απόγευμα της Πέμπτης ο 34χρονος επέβαινε σε ένα δίκυκλο μηχανάκι, όταν για άγνωστο λόγο μέσα στο χωριό του Αγίου Κωνσταντίνου έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε πάνω σε κολώνα φωτισμού. Άμεσα μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής και αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος έτρεξε να τον βοηθήσει, διαπιστώνοντας ότι είχε τις αισθήσεις του.

Στις 17:50 κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ προκειμένου να έρθει ασθενοφόρο να τον παραλάβει, και εδώ αρχίζει το θέατρο του παραλόγου.

Δυστυχώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο, παρά ένα μόνο για όλο το νησί, που ήταν απασχολημένο σε διακομιδή στο αεροδρόμιο της Σάμου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άλλο διαθέσιμο.

Τα λεπτά περνούσαν βασανιστικά για τον άτυχο νεαρό που σιγά – σιγά άρχισε να χάνει τις αισθήσεις και οι αγωνιώδεις τηλεφωνικές κλήσεις των κατοίκων του χωριού στο ΕΚΑΒ δεν είχαν αποτέλεσμα.

Τελικά με παρέμβαση του Διοικητή του Νοσοκομείου της Σάμου ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού, όπου τελικά το ασθενοφόρο της Ταξιαρχίας στελεχωμένο με δυο  γιατρούς του νοσοκομείου, έφτασε στο σημείο του δυστυχήματος στις 19:15, όταν όμως ήταν πια πολύ αργά. (Το Κουτί της Πανδώρας 21 Νοεμβρίου 2014)

Αθήνα, οδός Πειραιώς, 20 Ιουλίου 2012

Αθήνα, οδός Πειραιώς, 20 Ιουλίου 2012

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ – Ανέλαβε την ευθύνη για την αδυναμία αντιμετώπισης τροχαίου

Σε μιά ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα πράξη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ υπέβαλε τη παραίτηση του ζητώντας συγγνωμη από την οικογένεια του θύματος.   Δεδομένου οτι ζούμε σε μια χώρα στην οποια με απόφαση του Εφετείου Αθηνών (Υπόθεση ανθρωποκτονίας Γιάννη Σταυρουλάκη: Αρ. 3987/2012 Αικατερίνη Ρέτσα, Προεδρεύουσα Εφέτης, Κατσιμίχας Κων/νος & Αποστολάκης Μιχαήλ, Εφέτες, Στεφανάτου Κυριακή, Αντιεισαγγελέας Εφετών) η καθυστέριση στην διακομιδη τραυματία δεν θεωρείται ότι έχει «αιτιώδη συνάφεια με τον θάνατο του»   η απόφαση του παρότι συμφωνη με τις  ιατρικές αντιλήψεις που ισχύουν παγκόμια θεωρείται αν μη τι άλλο παράδοξη.  Ακόμα πιο παράδοξες και σε πλήρη αναντιστοιχεία με αυτα που ό ίδιος περιγράφει ηχουν οι ευχαριστίες του προς τον πρωθυπουργό…Φαίνεται πως την διάλυση του ΕΚΑΒ την προκάλεσαν τελικά οι εξωγήινοι. (Ολόκληρη η παραίτηση: ΕΔΩ)

Σαν σύλλογος που αποτελείται βασικα απο οικογένειες με θύματα απο τροχαία εγκλήματα έχουμε τονίσει επανειλημμένα πως δεν θέλουμε την λύπη των αρμοδίων. Μας αρκεί η δική μας. Ας αρκεστούν στο να κάνουν τη  δουλειά τους. Αυτο θα σημάνει και λιγότερα θύματα και λιγότερη λύπη.

Οσο για τον άδικα χαμένο 34χρονο η πολυμελής οικογένεια του δυστυχώς θα πρέπει να προετοιμαστεί για την δεύτερη πράξη του δράματος: την συτηματική προσπάθεια του κράτους να μεταθέσει όσο μπορεί αργότερα και να περιορίσει όσο μπορει το ύψος της όποιας αποζημίωσης θα τους επιδικαστεί. Θα εξαντληθει απο τη μερια του κάθε δικαστικό περιθώριο ώστε να καταλάβουν καλά οι άνθρωποι με την τραγική αυτή μοίρα πως δεν ειναι μονο το ΕΚΑΒ το πρόβλημα.

Για μας που βρεθήκαμε στην άλλη όχθη δεν μπορεί να υπάρχει ούτε παραίτηση, ούτε καθυστέριση. Μόνο Σεβασμός και Αλληλεγγύη. Τώρα!

 

 

Advertisements