Ετικέτες

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 στις 5 και 30 το απόγευμα η Μαρία Σ. επέστρεφε από τον τόπο εργασίας της στο σπίτι της, μια διαδρομή που έκανε καθημερινά επι χρόνια.

Περπατούσε πάνω στο φαρδύ πεζοδρόμιο της οδού Ελεύθερου Ανθρώπου στην Άνω Γλυφάδα όταν ένας οδηγός μηχανής που έκανε σούζα έχασε τον έλεγχο, ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο και χτύπησε την Μαρία.

Ο οδηγός της μηχανής πιστός στις αρχές που του έχουν μεταλαμπαδέψει το Υπουργείο Μεταφορών (άρθρο 43 ΚΟΚ) και η Δικαιοσύνη, φυσικά δεν ασχολήθηκε πλέον με την Μαρία. Αυτό που ήταν να κάνει το έκανε. Αφού διαπίστωσε πώς η μηχανή του δεν υπέστη κάποια βλάβη, την έβαλε μπροστά, γκάζωσε και εξαφανίστηκε…

Η Μαρία έμεινε ξαπλωμένη στο πεζοδρόμιο με ανοικτά τραύματα στα πόδια και εγκεφαλική διάσειση. Το ΕΚΑΒ και η Τροχαία ήρθαν σύντομα και η τραυματίας μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας στη όπου νοσηλεύτηκε δυο ημέρες στην Ορθοπεδική Κλινική.

Δυο βδομάδες μετά επανεξετάστηκε και παραπέμφθηκε σε κλινική Πλαστικής Χειρουργικής (ΓΝΑ «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ») όπου εισήχθη (12 Μαρτίου 2024) «λόγω αιματώματος αριστερής πρόσθιας κνημιαίας επιφανείας με συνοδό νέκρωση δέρματος». Νοσηλεύτηκε επι ένα μήνα (εξιτήριο 10 Απριλίου 2024) και στη διάρκεια τη νοσηλεία της υπεβλήθη σε χειρουργική αποκατάσταση με δερματικό μόσχευμα που πάρθηκε από το δεξιό μηρό της. Εξακολουθεί να παρακολουθείται ιατρικά ενώ είναι αδύνατον να εργαστεί μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των τραυμάτων και την πλήρη σταθεροποίηση του μοσχεύματος.

Το αριστερό πόδι της Μαρίας Σ.

Το αριστερό πόδι της Μαρίας Σ.: Έργο Αγνώστου

Η είδηση για αυτό το τροχαίο με εγκατάλειψη ΔΕΝ δημοσιεύτηκε πουθενά.

Η Τροχαία αν και προσήλθε σύντομα και ενώ ακόμα η τραυματίας και αρκετοί άνθρωποι ήταν εκεί ΔΕΝ έβγαλε ανακοίνωση για το συμβάν. Άγνωστο παραμένει αν πήρε κάποια βίντεο από το πλήθος των καταστημάτων που υπάρχουν στην περιοχή που θα διευκόλυναν την προσπάθεια εντοπισμού του δράστη.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και με εξαρτήματα από τη μηχανή του δράστη που βρέθηκαν στο σημείο επρόκειτο για μια HONDA ASTREA SUPRA χρώματος ΜΠΛΕ ενώ στην Τροχαία δόθηκε και ένας πιθανός αριθμός κυκλοφορίας.

Έχουν περάσει τρεισήμισι μήνες από το συμβάν χωρίς την παραμικρή εξέλιξη.

Λέγαμε πως το τροχαίο με εγκατάλειψη δεν αποτελεί είδηση, αλλά απ ότι φαίνεται μάλλον πλέον δεν αποτελεί καν υπόθεση που πρέπει να διερευνηθεί. Ας θυμίσουμε πως και στην υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου με θύμα την πεζή Μαίρη Χριστοπούλου (3 Νοεμβρίου 2023) στο κέντρο της Αθήνας, υπόθεση που επίσης «δεν υπήρξε» στα ΜΜΕ, ο δράστης οδηγός ΙΧ που εγκατέλειψε το θύμα του ΔΕΝ στάθηκε δυνατόν επι τρεις μήνες να εντοπιστεί από την Τροχαία παρότι από την πρώτη στιγμή από τους αυτόπτες μάρτυρες είχε δοθεί τόσο η μάρκα του αυτοκινήτου (SEAT Leon) όσο και η πινακίδα του. Στο τέλος μάλλον βαρέθηκε να περιμένει και παρουσιάστηκε μόνος του για να αφεθεί ελεύθερος και με την άδεια οδήγησης του…

  • Και για τα δύο συμβάντα ενημερωθήκαμε από τις οικογένειες των θυμάτων που απευθύνθηκαν στο σύλλογο μας. 

    Η κόρη της Μαίρης Χριστοπούλου για το φόνο και την εγκατάλειψη της μητέρας της.