Ετικέτες

Από την 1η Ιανουαρίου 2023 , το Tennessee έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που νομοθέτησε πως οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ που σκοτώνουν γονείς ανηλίκων, εκτός της ποινής φυλάκισης θα πρέπει και να πληρώνουν διατροφή για τα παιδιά των θυμάτων τους μέχρι αυτά να γίνουν 18 ετών και να τελειώσουν το Γυμνάσιο. Είναι ένα μέρος της νομοθεσίας για την αποτροπή της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ που εξετάζεται σε όλες τις ΗΠΑ.

Αν ένας καταδικασμένος δολοφόνος είναι φυλακισμένος και δεν μπορεί να πληρώσει την απαιτούμενη διατροφή, ο κατηγορούμενος θα έχει στη διάθεσή του έως και ένα έτος μετά την αποφυλάκισή του για να αρχίσει να πληρώνει. Εάν ο χρόνος των πληρωμών πρόκειται να λήξει αλλά δεν έχει πληρωθεί το απαιτούμενο ποσό, θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν μέχρι να καλύψουν τη διαφορά.

Ο νόμος των Ethan, Hailey και Bentley πήρε το όνομά του από τρία παιδιά που έχασαν τους γονείς τους από ένα μεθυσμένο οδηγό. Ο κυβερνήτης του Tennessee υπέγραψε το νομοσχέδιο την περασμένη άνοιξη, κι αυτός τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου. Από το 2023, οποιοσδήποτε οδηγός στην πολιτεία καταδικαστεί για ανθρωποκτονία υπό την επήρεια αλκοόλ θα υποχρεωθεί να πληρώσει διατροφή μέχρι τα παιδιά του θύματος να γίνουν 18 ετών.

Παρόμοιες νομοθετικές ρυθμίσεις εξετάζονται σε πολλές πολιτείες , όπως η Alabama, το Illinois, η Louisiana, η Oklahoma, και η Pennsylvania. Το νομοσχέδιο υποστηρίζεται από την οργάνωση MADD (Mothers Against Drunk Driving) και οφείλεται στην επίμονη «γιαγιά του Missouri»  Cecilia Williams, η οποία μεγαλώνει δύο από τα εγγόνια της αφότου ο γιος της, η σύντροφός του και το 4 μηνών μωρό τους σκοτώθηκαν σε μια σύγκρουση που προκάλεσε μεθυσμένος οδηγός.

«Κατέληξε να αναλάβει την επιμέλεια όλων των παιδιών τους», είπε η Alex Otte, περιφερειακός διευθυντής της MADD. «ενώ επισημαίνει πως ο παππούς και η γιαγιά, έχουν ήδη μεγαλώσει τα παιδιά τους και δεν περιμένουν προσωπικά αυτά τα χρήματα».

Το 2022 τα θανατηφόρα τροχαία στις ΗΠΑ ήταν τα περισσότερα στα τελευταία 16 χρόνια και η φετινή χρονιά δεν φαίνεται πολύ καλύτερη. Σε πρόσφατη μελέτη της American Automobile Association  οι οδηγοί που ανέφεραν πως έχουν οδηγήσει υπό την επήρεια αλκοόλ έφτασαν στο 24%. Το πρόβλημα είναι τόσο διάχυτο που υπάρχει πρόβλημα ακόμη και με αστυνομικούς που οδηγούν υπό την επήρεια. Μόνο από το Los Angeles Police Department επτά αστυνομικοί συνελήφθησαν στις γιορτές για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

ΠΗΓΗ: FOX13memphis.com και jalopnik.com

  

Advertisement