Ετικέτες

Δυο πανομοιότυπες δολοφονικές επιθέσεις από οδηγούς ΙΧ με θύματα εργαζόμενους σε απορριμματοφόρα μέσα σε δυο βδομάδες:

Ξημέρωμα Σαββάτου 24/12/2022:  52χρονος δημοτικός υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Σαρωνικού, παρασύρθηκε εν ώρα εργασίας στη Λεωφόρο Λαυρίου, από αυτοκίνητο που οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα 22χρονος. Ο υπάλληλος τραυματίστηκε βαριά ενώ το ΙΧ κατέληξε σε ένα πάρκινγκ στο αντίθετο ρεύμα…

Το θύμα που μεταφέρθηκε με ακρωτηριασμένο πόδι, πολλαπλά κατάγματα και εσωτερική αιμορραγία στο νοσοκομείο παρέμεινε ζωντανό γιατί  την ώρα που προσπαθούσε να βάλει τον κάδο στο απορριμματοφόρο συνάδελφος του τον προειδοποίησε ότι ένα όχημα ερχόταν καταπάνω τους με πολύ μεγάλη ταχύτητα και έκανε προσπάθεια αποφυγής.

Το απορριμματοφόρο βρισκόταν στο ρεύμα από Κερατέα προς Καλύβια και είχε αναμμένα τα αλάρμ, αλλά και τους ειδικούς φάρους.

Να σημειώσουμε πως σαν σύλλογος είχαμε ζητήσει με επιστολή στις 16/6/2022 απο την Τροχαία και το Δήμο Λαυρεωτικής τη λήψη μέτρων για την απαράδεκτη κατάσταση με τις επικίνδυνες παραβάσεις στο οδικό δίκτυο της Κερατέας ζητώντας  την παρέμβαση τους ωστε «να πάψει να είναι «πίστα ράλλυ» προβληματικών οδηγών και να γίνει κανονικός δρόμος.» (ΕΔΩ). Λάβαμε μια τυπική απάντηση απο την Τροχαία λίγες μέρες μετά «στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, ανά τακτά χρονικά διαστήματα διενεργεί συνεργεία τροχονομικών ελέγχων τόσο επί της Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου όσο και στην ευρύτερη περιοχή» αλλά η ουσιαστική απάντηση δόθηκε δυστυχώς απο τον εγκληματία οδηγό την παραμονή των Χριστουγέννων…

Ξημέρωμα Κυριακής 8/1/2023: 45χρονη εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  (που όπως αποκαλύφθηκε δούλευε για το Δήμο σ αυτή την επικίνδυνη, βαριά και ανθυγιεινή εργασία ανασφάλιστη)  λίγο μετά τις 6:30 ενώ πραγματοποιούσαν αποκομιδή απορριμμάτων με το δημοτικό όχημα στην περιοχή Κάτω Πιτσά  (παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών) χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε 36χρονος άνδρας που έπεσε με ταχύτητα πάνω στο απορριμματοφόρο και χτύπησε τη γυναίκα η οποία εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο ανυψωτικό ώστε να αδειάσει τα σκουπίδια.

Η γυναίκα, που κατά πληροφορίες ακρωτηριάστηκε στα κάτω άκρα, διακομίστηκε απο το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της.
Λεπτομέρεια: Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, πριν 20 χρόνια, ο πατέρας του 36χρονου οδηγού που διαμέλισε την υπάλληλο καθαριότητας, είχε σκοτώσει πεζό με το αυτοκίνητό του.

Να σημειώσουμε πως και στις δυο περιπτώσεις οι φονικές επιθέσεις έγιναν ξημερώματα Αργιών (Σάββατο και Κυριακή) και πως και στις δυο περιπτώσεις είχαμε ακρωτηριασμούς των θυμάτων. Η ταχύτητα με την οποία κινούνταν οι δράστες είναι προφανής ενώ βέβαια είναι αδύνατο να δεχτεί κάποιος πως οδηγούσαν όντας νηφάλιοι όταν δεν αντιλήφθηκαν τόσο ογκώδη και θορυβώδη οχήματα όπως είναι τα απορριμματοφόρα.

Είναι γνωστό σε όλους και πρώτα απ όλα στους υποτιθέμενους αρμοδίους το τι συμβαίνει στους δρόμους μετά τα μεσάνυκτα γενικά αλλά και κάθε Παρασκευής και Σάββατο ειδικά. Η πολιτεία πέρα από κάποιους σποραδικούς ελέγχους δεν θέλει να πάρει μέτρα. Προφανώς θεωρεί πως οι τόσο πιεσμένοι από τόσους λόγους άνθρωποι κάπου θα πρέπει να εκτονώνονται. Και τους έχει εκχωρήσει τους δρόμους, καλύπτοντας και νομοθετικά την κυκλοφοριακή ασυδοσία.

Γίνε ο κυνηγός, όχι το θήραμα λένε στις διαφημίσεις των καλών αυτοκινήτων…

Σκότωσε (και εγκατέλειψε) κάποιον(κάποιους) και δεν πρόκειται να πάθεις το παραμικρό, ούτε την άδεια οδήγησης δεν θα χάσεις (αν τυχόν έχεις) λέει η καλή  πολιτεία.

Επειδή είναι μάταιο να περιμένουμε πως η Πολιτεία θα αλλάξει στάση μήπως θα έπρεπε οι Δήμοι να σταματήσουν την αποκομιδή σκουπιδιών τη νύκτα; Η τουλάχιστον οι εργαζόμενοι να το διεκδικήσουν; Ξέρουμε οτι θα προκαλέσει μεγάλες διαμαρτυρίες από τους οδηγούς ΙΧ η παρουσία των απορριμματοφόρων στους δρόμους την ημέρα γιατί θα μπλοκάρει ακόμα περισσότερο την κυκλοφορία, όμως καλύτερα να διαμαρτύρονται αυτοί αντί να θρηνούν κάποιοι άλλοι.

Οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή απορριμμάτων δεν είναι αναλώσιμοι. Δεν είναι σκουπίδια που εξουσιοδοτήθηκε  να ανακυκλώνει ο κάθε πυροβολημένος ΙΧης.

Advertisement