Ετικέτες

Ο περιφερόμενος θίασος νεόπτωχων «Club ιδιοκτητών FERRARIPassione Rossa» βρήκε φιλόξενη στέγη στην Καρδίτσα!

Όπως μας ενημερώνει ο Δήμος Καρδίτσας: « Αλλη μια εκδήλωση εξωστρέφειας στην πόλη της Καρδίτσας στην οποία ο Δήμος ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές – διοργανωτές της όλης προσπάθειας. Το club της ferrari εντυπωσίασε τους πολλούς επισκέπτες με τα πανέμορφα αυτοκίνητα που μας παρουσίασαν. Συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση η προσπάθεια για μια πολη που αξίζει να ζεις !»

Αυτά σε μια πόλη που κέρδισε το «Βραβείο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019» με κύριο κριτήριο την υποστήριξη της ποδηλασίας και του περπατήματος.

Ο Δήμαρχος κος Τσιάκος δήλωσε τότε: «Το βραβείο αυτό το αφιερώνω σε αυτούς, στους οποίους πραγματικά ανήκει: στους συνδημότες μου, που χρησιμοποιούν ποδήλατο, σε όλους όσοι κάνουν πράξη τη Βιώσιμη Κινητικότητα. Ακόμα η διάκριση αυτή ανήκει στους δεκάδες Συλλόγους, στα Σωματεία και στους εθελοντές, που τόσο κουράστηκαν για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας». (ΕΔΩ)

Αλλά δύο χρόνια μετά τα «οράματα» φαίνεται πως έχουν αλλάξει.

Κόκκινες (και όχι μόνο Ferrari), σύμβολα της ταχύτητας, του (νέο) πλουτισμού, και της υπερκατανάλωσης ενέργειας φιλοξενήθηκαν (προφανώς με έξοδα και του Δήμου) «ομόρφυναν» την άσκημη(;) πόλη και εμψύχωσαν τους κατοίκους με τον ήχο των εξατμίσεων τους.

«Συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση η προσπάθεια για μια πολη που αξίζει να ζεις !», διαβεβαιώνει ο Δήμος Καρδίτσας: με ταχύτητα -πρώτη αιτία θανάτου και στους ελληνικούς δρόμους, με επίδειξη πλούτου σε μια χώρα που οι κοινωνικές ανισότητες και η φτωχοποίηση ασταμάτητα διευρύνονται, με υπερκατανάλωση καυσίμων την στιγμή που όλο και περισσότεροι δεν έχουν την δυνατότητα να κινήσουν τα πολύ λιγότερο ενεργοβόρα οχήματα τους για τις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις και θα περάσουν τον χειμώνα χωρίς θέρμανση…

Να δούμε πιο βραβείο θα διεκδικήσει φέτος ο Δήμος Καρδίτσας. Ίσως της έλλειψης οδηγού παράστασης.

 

ΥΓ: Αν νομίζετε πως δεν υπάρχουν και χειρότερα: απολαύστε το βίντεο με την άνοδο της Ferrari στα Ζαγοροχώρια

Advertisement