Ετικέτες

Η Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τη βελτίωση της παγκόσμιας οδικής ασφάλειας θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου 2022, μαζί με το πολιτικό φόρουμ υψηλού επιπέδου για τη βιώσιμη ανάπτυξη που συγκαλείται υπό την αιγίδα του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου, με σκοπό την αντιμετώπιση καινούριων προκλήσεων, την κινητοποίηση της πολιτικής ηγεσίας, την προώθηση της πολυτομεακής και πολυμερούς συνεργασίας από την σκοπιά αυτή και την αξιολόγηση της προόδου που σημειώθηκε στην επίτευξη των στόχων που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Το γενικό θέμα της Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου θα είναι «Ο ορίζοντας του 2030 για την οδική ασφάλεια: διασφάλιση μιας παραγωγικής δεκαετίας δράσης»

Η Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου θα εγκρίνει μια συνοπτική και προσανατολισμένη στη δράση πολιτική δήλωση που έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με συναίνεση μέσω διακυβερνητικών διαπραγματεύσεων, η οποία θα υποβληθεί από τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης προς έγκριση από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Οι Πρέσβεις της Ακτής του Ελεφαντοστού και της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν αναλάβει να ηγηθούν αυτών των διαπραγματεύσεων.

Αναλυτικά για τη Συνάντηση: ΕΔΩ

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι 80 Μη κυβερνητικών οργανώσεων, οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, ακαδημαικών ινστιτούτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων απ όλο τον πλανήτη. Στη λίστα συμμετοχόντων που προτάθηκε από τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης  Abdulla SHAHID  περιλαμβάνεται και ο SOS Τροχαία Εγκλήματα. (Ολόκληρη η λίστα ΕΔΩ )  

Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει διαβάζοντας την λίστα ο σύλλογος μας αποτελεί το μοναδικό εκπρόσωπο που έχει προσκληθεί από την Ελλάδα.

Είναι μεγάλη τιμή για μας ο ΟΗΕ (σε αντίθεση με τις ελληνικές κυβερνήσεις) να αναγνωρίζει την συμβολή του SOS  Τροχαία Εγκλήματα στον αγώνα για τον περιορισμό των τροχαίων συγκρούσεων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των θυμάτων τους.

Δυστυχώς ο σύλλογος μας δεν θα παραστεί με εκπρόσωπο του στη συνάντηση μιας και το οικονομικό κόστος ξεπερνά τις δυνατότητες μας (υπενθυμίζουμε ότι ο σύλλογος δεν επιχορηγείται από κανένα). Οι θέσεις μας ωστόσο θα εκφραστούν στη συνάντηση μέσω της IRVP (International Road Victims Partnership) την Διεθνή Συνεργασία στην οποία είμαστε ενεργά μέλη.

Advertisement