Ετικέτες

Με επιστολή  του ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 132ου Δημοτικού Σχολείου (συγκρότημα Γκράβας)  καλεί σε συμμετοχή σε κινητοποίηση  την Τετάρτη 23/2/2022 στην οδό Ταυγέτου έξω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας ένα μήνα μετά από το θάνατο του 4χρονου αγοριού που παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ  σ αυτό το δρόμο. (Σχετικά: ΕΔΩ)

Προς : Τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων όλων των σχολείων της Γκράβας , την Ένωση Γονέων 5ης Δ.Κ. Αθήνας, την Ένωση Γονέων Γαλατσίου, την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών (α’ βάθμιας & β’ βάθμιας εκπαίδευσης) όλων των σχολείων της Γκράβας, τα 5μελή και τα 15μελή μαθητικά συμβούλια των σχολείων της Γκράβας,  το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Η Αθηνά», τη Γ’ ΕΛΜΕ

Την Τετάρτη 23/2/2022 συμπληρώνεται ένας μήνας από τον τραγικό θάνατο ενός 4χρονου παιδιού που παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στην οδό Ταϋγέτου, έξω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

Παρότι άμεσα στείλαμε αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε στις 31/1/2022, για να ληφθούν μια σειρά μέτρα που θα μετριάσουν τον υπαρκτό κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων, η δημοτική αρχή δεν μπήκε στον κόπο ούτε να μας απαντήσει!

  • Επειδή η ζωή των παιδιών μας είναι πολύ ακριβή για να σωπάσουμε…
  • Επειδή δεν θέλουμε καμιά άλλη οικογένεια να θρηνήσει για τον άδικο χαμό του παιδιού της…
  • Επειδή νοιώθουμε τον πόνο της οικογένειας του μικρού Άγγελου…
  • Επειδή αυτά που ζητάμε είναι τα αυτονόητα για την ασφαλή πρόσβαση κάθε παιδιού στο σχολείο του, στους δημοτικούς χώρους αναψυχής και στις αθλητικές εγκαταστάσεις…

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην συμβολική κινητοποίηση που διοργανώνουμε την Τετάρτη 23/2/2022, από τις 8:00 έως τις 9:00 το πρωί κατά μήκος της Ταϋγέτου έξω από το σχολικό  συγκρότημα της Γκράβας, από κοινού γονείς και εκπαιδευτικοί μαζί με τα παιδιά μας, απέχοντας από την πρώτη διδακτική ώρα του σχολείου. Θα συμμετέχουμε με πικέτες, πανό, ζωγραφιές κλπ που θα τοποθετήσουμε στη συνέχεια στην περίφραξη του συγκροτήματος για να μην ξεχάσει κανείς τι έχει γίνει, για να δώσουμε δημοσιότητα στα αιτήματά μας και να υποχρεώσουμε τη δημοτική Αρχή να λάβει επιτέλους μέτρα.

Επίσης, θα μοιράσουμε το κείμενο με τα αιτήματά μας στους διερχόμενους οδηγούς και στους κατοίκους της περιοχής που επίσης κινδυνεύουν και γίνονται μάρτυρες των επαναλαμβανόμενων ατυχημάτων και θα το αποστείλουμε στους αθλητικούς συλλόγους και άλλους φορείς της περιοχής, για να στηρίξουν την προσπάθειά μας και να πιέσουν στην κατεύθυνση υλοποίησης των αιτημάτων μας.

Τέλος, σας καλούμε να συνυπογράψετε το αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 132ου Δημοτικού Σχολείου και να το ξαναστείλουμε από κοινού πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο απαιτώντας να συζητηθεί ως θέμα εντός ημερήσιας διάταξης ζητώντας και δικαίωμα λόγου, όπως προβλέπει ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αντίστοιχα και στο κοινοτικό συμβούλιο της 5ης Δημοτικής Κοινότητας.

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος: Μαρίζα Κιτάνη       Η Γενική Γραμματέας: Εύα Κωνσταντάκη

Δείτε την παρουσίαση της Θεώνης Κουφονικολάκου, Βοηθού Συνήγορου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20/5/2021), στη διημερίδα «Παιδί & Οδική Ασφάλεια» που διοργάνωσε ο SOS Τροχαία Εγκλήματα, με την υποστήριξη του The Press Project.

Ολόκληρη η διημερίδα: ΕΔΩ