Ετικέτες

Με αφορμή τη θανατηφόρο παράσυρση του 4χρονου αγοριού απο οδηγό ΙΧ στο δρόμο μπροστά στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας (ΕΔΩ) ο σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 132ου Δημοτικού απέστειλε στο Δήμο Αθηναίων το παρακάτω ψήφισμα το οποίο υιοθετήθηκε επίσης απο τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Η Αθηνά».

Αίτημα

του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας για άμεση λήψη μέτρων από το Δήμο Αθηναίων με αφορμή τον τραγικό θάνατο ενός 4χρονου παιδιού

Το απόγευμα της Κυριακής 23 Γενάρη 2022 ένα 4χρονο παιδί έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στην οδό Ταϋγέτου, έξω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

Και αυτό δεν είναι ούτε το μόνο, ούτε το πρώτο ατύχημα που συμβαίνει σε αυτόν τον δρόμο – καρμανιόλα που βρίσκεται έξω από το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της χώρας και τις αθλητικές και άλλες εγκαταστάσεις του ΟΠΑΝΔΑ (όπως η παιδική χαρά) που λειτουργούν μέχρι τις 10:00μμ.

Ο ελλιπής φωτισμός, η κακή κατάσταση του οδοστρώματος, τα στενά και απροσπέλαστα πεζοδρόμια κυρίως στο ρεύμα προς Αθήνα, σε συνδυασμό με την έλλειψη επιπλέον μέτρων οδοσήμανσης, διαγραμμίσεων και μέτρων μείωσης της ταχύτητας, σε ένα δρόμο διπλής κατεύθυνσης και μεγάλης κυκλοφορίας, επαναφέρουν την ανάγκη να λάβετε άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής και την ασφάλεια τόσο των 4.000 μαθητών και εκπαιδευτικών που καθημερινά προσέρχονται στο σχολικό συγκρότημα, όσο και συνολικά των κατοίκων της περιοχής.

Με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός ζητάμε ΑΜΕΣΑ να ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα:

  1. Να τοποθετηθούν φωτεινά σήματα που να προειδοποιούν για συχνή διέλευση μαθητών σε όλο το μήκος της Ταϋγέτου και να τοποθετηθούν «σαμαράκια», καθώς συχνά οι οδηγοί αναπτύσσουν ταχύτητα μεγαλύτερη των 30χλμ που προβλέπεται στον συγκεκριμένο δρόμο.
  2. Να τοποθετηθεί επιπλέον φωτεινός σηματοδότης στη διάβαση πεζών στο ύψος της εισόδου των τριών δημοτικών και των τριών νηπιαγωγείων (πεζόδρομος Ραϊσης).
  3. Να επανασχεδιαστεί και να ενισχυθεί ο φωτισμός της οδού σε όλο το μήκος της από Λ. Γαλατσίου έως Κέας.
  4. Σε τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχεται αν είναι ορατή σε όλες τις συνθήκες φωτισμού η διαγράμμιση του δρόμου και οι διαβάσεις και να υπάρχει μέριμνα για τη συντήρησή τους.
  5. Να τοποθετηθούν κολωνάκια επί της οδού Ταϋγέτου στη συμβολή της με την οδό Σκιάθου (απέναντι από τον «Θείο Φάνη») για να μην σταθμεύουν αυτοκίνητα επί του πεζοδρομίου στο σημείο της διάβασης, το οποίο είναι τόσο στενό ώστε υποχρεώνονται γονείς και μικρά παιδιά να περπατούν επί της Ταϋγέτου και να προσπαθούν να διασχίζουν το δρόμο χωρίς ορατότητα.
  6. Να αφαιρεθούν από τα πεζοδρόμια της Ταϋγέτου όλα τα εμπόδια που υπάρχουν με ταυτόχρονη εξέταση της δυνατότητας διαπλάτυνσής του στα σημεία που απαιτείται. Τα πεζοδρόμια είναι ιδιαίτερα στενά σε τμήματα της οδού και η ύπαρξη στύλων, δέντρων, πινακίδων, στάσεων λεωφορείων και άλλων εμποδίων, σε συνδυασμό με τα πολλά σημεία όπου τα πλακάκια είναι σπασμένα, υποχρεώνει τους πεζούς, ανάμεσά τους και παιδιά, να περπατούν επί της Ταϋγέτου.
  7. Να προχωρήσει άμεσα η ασφαλτόστωση της οδού Ταυγέτου από Κέας έως Πασσώβ, καθώς και του τμήματος της οδού Αγ. Λαύρας, (δηλ. από Πασσώβ έως Λ. Γαλατσίου) που αποτελεί τη φυσική της προέκταση, καθώς το οδόστρωμα είναι σε πολύ κακή κατάσταση, λόγω χρόνιας & ελλιπούς συντήρησης που έχει επιδεινωθεί από τα επαναλαμβανόμενα έργα φυσικού αερίου, τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, ΕΥΔΑΠ κλπ.

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                        Η Γενική Γραμματέας

Μαρίζα Κιτάνη                                        Εύα Κωνσταντάκη