Ετικέτες

,

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του autoblog.gr, στην Ελβετία οδηγός που παραβίασε το όριο ταχύτητας των 50km/h τρέχοντας με 93km/h τιμωρήθηκε με πρόστιμο 175.000 ευρώ.

Στη χώρα μας πέραν του γεγονότος πως ένα τέτοιο πρόστιμο θεωρείται εξωφρενικό (η ποινή στην Ελλάδα για την ίδια παράβαση από ένα οδηγό ανεξαρτήτως του εισοδήματος του είναι  πρόστιμο 350 ευρώ & αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες), το σημαντικότερο είναι πως μια τέτοια υπέρβαση του ορίου ταχύτητος δεν θεωρείται κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό από τους Έλληνες οδηγούς.

Οι αναλύσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού αλλά και από την Πολιτεία δεν θεωρούνται τίποτα περισσότερο από παράγωγα συνωμοσίας ενάντια στην Οδηγική Αρετή των Ελλήνων. Συμπτωματικό φυσικά θεωρείται το γεγονός πως η Ελβετία είναι μια απο τις Ευρωπαικές χώρες που σταθερά ανήκει στην ομάδα με τους λιγότερους νεκρούς και τραυματίες απο τροχαίες συγκρούσεις στην Ευρώπη ενω η Ελλάδα σταθερά ανήκει στη ομάδα με τους περισσότερους…

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ρεκόρ στοιχημάτων πραγματοποιήθηκε στην χώρα για το αν η οδηγός είναι Ελληνίδα ή Αλβανίδα. Οδηγοί από τις δυο αυτές χώρες κατέχουν τα σκήπτρα στις παραβάσεις του ΚΟΚ στην Ελβετία χρηματοδοτώντας αδιάκοπα και ανυστερόβουλα την Ελβετική οικονομία. Χωρίς να γνωρίζουμε, αλλά για προφανείς εθνικούς λόγους και μείς υποστηρίζουμε την Ελληνική υποψηφιότητα.

Ας δούμε το ρεπορτάζ:

Οδηγός στην Ελβετία έτρεχε με 93 km/h και πήρε κλήση 175.000 ευρώ

Γράφει:  Γιώργος Αγαπητός   3 Σεπτεμβρίου 2021 https://www.autoblog.gr/

Αν υπάρχει μια χώρα της Ευρώπης που δεν πρέπει για κανένα λόγο να υπερβείς τα όρια ταχύτητας, είναι η Ελβετία. Εκεί, τα όρια είναι πολύ αυστηρά, και τα πρόστιμα είναι αρκετά ακριβά, με την βαριά τιμωρία των παραβατών να είναι ένας τρόπος πρόληψης.

Οι κλήσεις για οποιαδήποτε τροχαία παράβαση σχετίζεται με το εισόδημα του παραβάτη, και σε ορισμένες περιπτώσεις, εξετάζονται και οι καταθέσεις που υπάρχουν στο όνομα του δράστη. Αυτό εξηγεί το αρκετά υψηλό πρόστιμο που επιβλήθηκε σε μια γυναίκα, η οποία κινούταν με το Range Rover της με 93 χλμ/ώρα, μέσα σε κατοικημένη περιοχή ενός χωριού, όπου το όριο ήταν 50 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η περιουσία της συγκεκριμένης γυναίκας ανέρχεται σε τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ. Το περιστατικό συνέβη τον Νοέμβριο του 2018, και αρχικά το πρόστιμο ήταν 401.400 φράγκα (370.000 ευρώ), αλλά μετά από έφεση της γυναίκας αυτό μειώθηκε στα 189.550 φράγκα (175.000 ευρώ).

Η γυναίκα από τη Ζυρίχη είχε ήδη δύο πρόστιμα με αναστολή για προηγούμενες παραβάσεις και εξαιτίας της τελευταίας της παράβασης στο χωριό Wollerau, τώρα πρέπει να πληρώσει και τα προηγούμενα, το ύψος των οποίων φτάνει τα 209.000 φράγκα, ή 192.825 ευρώ