Ετικέτες

Πέρασε πάνω από ένας χρόνος αφότου δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ 46526 (22/7/2020) με τίτλο «Ρύθμιση όρων και προυποθέσεων για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης» με τις υπογραφές των N. Κ. Παπαθανάση Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κ. Χατζηδάκη Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Στ. Μενδώνη Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Θ. Λιβάνιου Υφυπουργού Εσωτερικών και Ι. Κεφαλογιάννη Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ανατρέποντας τα δεδομένα μιας τουλάχιστον δεκαετίας που αφορούν την υπαίθρια διαφήμιση.

O SOS Τροχαία Εγκλήματα από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκε σθεναρά στη νέα ΚΥΑ απορρύθμισης της υπάρχουσας νομοθεσίας, παραβίασης των Διεθνών Συμβάσεων, δημιουργίας ενός πλαισίου ασυδοσίας για τους κρατικοδίαιτους ιδιοκτήτες των εμπλεκομένων εταιρειών. (ΕΔΩ)

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του τότε υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου που ανέλαβε να υπερασπιστεί εκ μέρους όλων την ΚΥΑ αυτή ήρθε για να βάλει τάξη στο χώρο της υπαίθριας διαφήμισης και να καταργήσει οριστικά την δυνατότητα τοποθέτησης κάθετων προς το ρεύμα κυκλοφορίας διαφημίσεων που αποσπούν την προσοχή των οδηγών. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 ο κος Λιβάνιος προσκεκλημένος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής διαβεβαίωνε ξανά και ξανά τους βουλευτές πως η διαφήμιση απαγορεύεται ρητά από την ΚΥΑ στις επίμαχες επιφάνειες. (ΕΔΩ)

Ένα χρόνο μετά ο κ. Λιβάνιος δεν είναι στη θέση του (αναβαθμίστηκε σε άλλα υπουργεία) αλλά οι διαφημιστικές πινακίδες αυξάνονται και πληθύνονται και παραμένουν σταθερές στις παράνομες, δολοφονικές θέσεις.

Διαψεύδουν με την παρουσία τους υπουργικούς ισχυρισμούς και φυσικά παραβιάζουν αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποφάσεις πού έλαβε με εισηγητή τον Π. Πικραμένο, σημερνό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Αλλά ποιος ασχολείται;

Κραυγάζουν για να προσελκύσουν νέους πελάτες, αλλά ο κύριος πελάτης που προσελκύουν είναι το ίδιο το κράτος. Στην Αθήνα εκλεκτός τους συνεργάτης είναι ο Δήμος Αθηναίων(ΕΔΩ)

Φυσικά για την Οδική Ασφάλεια κουβέντα. Γι αυτά θα μιλάμε τώρα;

Ποια απόσπαση προσοχής… μήπως οδηγεί και κανείς προσεκτικά σήμερα για να του αποσπάσουν την προσοχή οι πινακίδες;

Κι αν σκοτωθεί κανείς;

Ο πρώτος θα είναι;

«Πολιτική Προστασία» αλά Ελληνικά… Εκθέτω σε κίνδυνο τους οδηγούς για να τους «ενημερώσω» για την προστασία του Δάσους…