Ετικέτες

Το απόγευμα της Παρασκευής 4 Ιουνίου στη συμβολή της οδού Πετροπουλάκη με την Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 30χρονος Γιώργος Παππάς, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 64χρονος με αποτέλεσμα το θάνατο του οδηγού της μηχανής.

Το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουνίου πλήθος ανθρώπων συμμετείχε στην σιωπηρή εκδήλωση διαμαρτυρίας στον τόπο του συμβάντος και στη συνέχεια μπροστά στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα σημειώνει: «Έχουν περάσει τόσες μέρες απο τον άδικο θάνατο του Γιώργου, στη δολοφονική περιφερειακή της πόλης και ακόμα να συνέλθουμε απο το σοκ, τη θλίψη και απο τον θυμό.

Ο δικός μας Γιώργος είναι ενα παιδί χαμογελαστό, πρόσχαρο, και πάντα πρόθυμο να βοηθήσει. Οι αναμνήσεις που έχουμε μαζί του απο τις κερκίδες και τις εκδρομές όλα αυτά τα χρόνια θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Ο Γιώργος θα ζεί για πάντα στις καρδιές μας, θα βρίσκεται μαζί μας στις κερκίδες και στα πούλμαν, σίγουροι πως από εκεί ψηλά θα τραγουδά για την αγαπημένη του ομάδα.
Σήμερα στη μνήμη του Γιώργου και για να μην υπάρξουν και αλλα θύματα, θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα που έχει γίνει και θα δώσουμε το παρών στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Δε θα μπορούσαμε να μην ανταποκριθούμε στο κάλεσμα! Ο πόνος τεράστιος αλλά και ο σκοπός επίσης……ας μην θρηνήσουμε άλλους! Antinazi PAS Giannina est.2006

Με επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, η λέσχη Μοτοσυκλετιστών Ιωαννίνων, εκφράζει την διαμαρτυρία της για  την κατάσταση του οδικού δικτύου στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων και στο δήμο Ιωαννιτών και συγκεκριμένα για την Περιφερειακή οδό. Αναλυτικά η επιστολή:

«Η «Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Ιωαννίνων» μετά από 20 χρόνια παρουσίας στην πόλη των Ιωαννίνων και στο πλευρό των μοτοσυκλετιστών, με αφορμή τον θάνατο του 30χρονου μοτοσυκλετιστή Γεωργίου Παππά στις 4 Ιουνίου 2021, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την κατάσταση του οδικού δικτύου της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων και του δήμου Ιωαννιτών. Συγκεκριμένα της Περιφερειακής οδού.

Μία περιφερειακή οδό που περισσότερο θυμίζει φαρδύ επαρχιακό δρόμο χωρίς διαχωριστικές νησίδες, χωρίς κυκλικούς κόμβους για την είσοδο και έξοδο σε αυτή και με παράνομες κάθετες οδούς που εξυπηρετούν καθαρά ιδιωτικούς σκοπούς. Ως αποτέλεσμα κάθε χρόνο η περιφερειακή οδός να γίνεται τόπος πολλών ατυχημάτων, με αποκορύφωμα το θάνατο του 30χρονου μοτοσυκλετιστή.

Είναι εύκολο να ρίχνουμε τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, αλλά ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Στα 20 σχεδόν χρόνια λειτουργίας της οδού δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχομένων.

Ζητάμε:

Ώστε η περιφερειακή οδός να εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε με ασφάλεια, χωρίς νέα θύματα.

Είμαστε στην διάθεσή σας για διάλογο ώστε να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια σε ολόκληρο το δίκτυο της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων, καθώς οι μοτοσυκλετιστές αποτελούμε τα κατ’ εξοχήν θύματα των δρόμων.

Ο πρώτος πρόεδρος της ΛΕ.Μ.Ι. Χρήστος Χούλιαρης και η σύντροφος του Κατερίνα Οικονόμου έχασαν τη ζωή τους σε πανομοιότυπο ατύχημα στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Πρεβέζης. Η παράνομη σύνδεση σε εκείνο το σημείο εξακολουθεί να υπάρχει …

Με τιμή
Το Δ.Σ. της ΛΕ.Μ.Ι.