Ετικέτες

Σε 11 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε  ο 59χρονος Peter Prete ένοχος για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου και εγκατάλειψη ενός 25χρονου μοτοσικλετιστή στις ΗΠΑ.

Την Τρίτη 5/1/2020 η Andrea Carter δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του New Jersey τον καταδίκασε με την κατηγορία δευτέρου βαθμού, ότι εγκατέλειψε συνειδητά  τον τόπο της σύγκρουσης σκηνή με αποτέλεσμα τον θάνατο και τρίτου βαθμού για παρεμπόδιση της σύλληψης του, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της κομητείας Middlesex Yolanda Ciccone και τον αρχηγό της αστυνομίας  Raymond J. Hayducka.

Μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή, ο Prete θα στερηθεί  την άδεια οδήγησης για ένα ακόμα έτος επειδή είχε εγκαταλείψει το θύμα του.

Στις 8 Αυγούστου 2019 στις 8:50 μ.μ. ο δράστης οδηγώντας ένα Jeep Wrangler χτύπησε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε τον 25χρονο οδηγό μοτοσικλέτας Cory M. Holsten.

Ο Prete συνελήφθη την επόμενη του συμβάντος μετά από έρευνα από της αστυνομίας του South Brunswick  και  της εισαγγελίας του Middlesex County

ΠΗΓΗ: MIDLESSEX DAILY VOICE 5/1/2021

Σημείωση SOS Τροχαία Εγκλήματα:

  1. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε 16 μήνες…
  2. Όπως φαίνεται η εγκατάλειψη του θύματος αποτελεί την πιο βαριά κατηγορία σε αντίθεση με αυτά που ισχύουν σε μας όπου με το άρθρο 43 του ΚΟΚ βαφτίστηκε πλημμέλημα που επισύρει καταδίκη 6 μηνών…

Μια μικρή σύγκριση με τα εν Ελλάδι συμβαίνοντα με την εξέλιξη μερικών από της πιο γνωστές υποθέσεις τροχαίων με εγκατάλειψη των τελευταίων χρόνων. (Οι οικογένειες των θυμάτων ανήκουν στον SOS Τροχαία Εγκλήματα).

Θανάσιμος τραυματισμός και εγκατάλειψη του 15χρονου Σόλωνα Καρυδάκη:

Ημερομηνία συμβάντος: 4 Δεκεμβρίου 2009, Πρωτόδικο: 20 Απριλίου 2016, Εφετείο: 10 Μαρτίου 2017.

Ποινή: φυλάκιση  επτά ετών, εξαγοράσιμη προς πέντε (5) ευρώ την ημέρα                             Περισσότερα: ΕΔΩ

Θανάσιμος τραυματισμός και εγκατάλειψη του 52χρονου Γιώργου Ζήση:

Ημερομηνία συμβάντος: 11 Ιουλίου 2013, Πρωτόδικο: 17 Απριλίου 2018, Εφετείο: 3 Δεκεμβρίου 2020 .

Ποινή: τρία χρόνια με αναστολή                          Περισσότερα: ΕΔΩ

Βαρύτατος τραυματισμός και εγκατάλειψη των 7χρονων διδύμων αδερφών Maciorowski και της 32χρονης μητέρας τους:

Ημερομηνία συμβάντος: 12 Ιουνίου 2012, Πρωτόδικο:  5 Οκτωβρίου 2016.

Ποινή: έξι χρόνια και επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή. Το ναυτοδικείο επέστρεψε την «κατασχεθείσα» μηχανή μεγάλου κυβισμού στο δράστη που οδηγούσε χωρίς να έχει άδεια οδήγησης. Στο Εφετείο η ποινή μειώθηκε στα 5 χρόνια με αναστολή.

Περισσότερα: ΕΔΩ

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις οι μεγάλες καθυστερήσεις στην εκδίκαση οφείλονται σε αλλεπάλληλες αναβολές καμία απο τις οποίες δεν προκλήθηκε απο τη μεριά των οικογενειών των θυμάτων.

Διαβάστε σχετικά με την πρωτοβουλία του SOS Τροχαία Εγκλήματα (Μάρτης 2018) που εξακολουθεί να παραμένει χωρίς απάντηση: 265 μέλη οικογενειών θυμάτων τροχαίων ζητούν την κατάργηση του άρθρου 43 του ΚΟΚ. Στάλθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης στην επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής και σε όλα τα κόμματα. Περισσότερα: ΕΔΩ