Ετικέτες

,

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020, 16.00 – 17.00 (ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικτυακή Συζήτηση με θέμα:

Οι εμπορικοί παράγοντες που είναι καθοριστικοί για την Οδική Ασφάλεια.

Με ομιλητές την Marta Hijar, Professor, Senior Researche, The National Institute of Public Health of Mexico και τον Etiene Krug, Director, Department for Social Determinants of Health, W.H.O.

Συντονιστής θα είναι ο Adnan Hyder, CCDH, Senior Associate Dean for Research, Milken Institute School of Public Health, George Washington University.

Η συζήτηση εντάσσεται στη δέσμη διαδικτυακών συζητήσεων με θέμα την κατανόηση των Εμπορικών Παραγόντων που επιδρούν Καθοριστικά στην Υγεία τις οποίες διοργανώνει το Center on Commercial Determinants of Health – CCDH, Milken Institute School of Public Health του George Washington University.

Δηλώσεις συμμετοχής στο: https://bit.ly/33xFDBN

Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν ασχοληθεί επί δεκαετίες με την πρόληψη του τροχαίου τραύματος και την διερεύνηση των αιτιών της εκρηκτικής αύξησης του. Είναι από τους πρωτοπόρους που πασχίζουν να αναγνωριστεί το θέμα των τροχαίων συγκρούσεων σαν μείζον θέμα Δημόσιας Υγείας και υποστηρίζουν δραστήρια όλες τις πρωτοβουλίες των συλλόγων οικογενειών θυμάτων και άλλων συλλογικοτήτων που αγωνίζονται για την οδική ασφάλεια. 

Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε πως από ένα άλλο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, από τη Μονάδα Έρευνας Τραύματος του Johns Hopkins προσφέρεται δωρεάν ένα διαδικτυακό πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Road Traffic Injury Prevention and Control in Lowand MiddleIncome Countries”, που περιλαμβάνει τις ενότητες: Βασικά δεδομένα για το τροχαίο τραύμα, Πρόληψη Τραυματισμών, Παράγοντες κινδύνου και επιλογή παρεμβάσεων για τραυματισμούς στην οδική κυκλοφορία, Αξιολόγηση παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας, Πολιτική επιρροής για την πρόληψη τραυματισμών στην οδική κυκλοφορία.

Το πρόγραμμα προυποθέτει βασικές γνώσεις στατιστικής και ιατρικής ορολογίας, αλλά δεν απευθύνεται μόνο σε εργαζόμενους του χώρου της υγείας. Περισσότερα – Δηλώσεις συμμετοχής: ΕΔΩ