Ετικέτες

250 μίλια (402 χιλιόμετρα)  προστατευμένων ποδηλατοδρόμων και 150 μίλια (241 χιλιόμετρα) προστατευμένων λωρίδων λεωφορείων θα δημιουργηθούν στη Νέα Υόρκη την επόμενη πενταετία.

Kathleen Culliton, Patch Staff

Ο δήμαρχος De Blasio ανάμεσα σε οικογένειες θυμάτων τροχαίων υπογράφει το νόμο για ασφαλές οδικό δίκτυο.

Νέα Υόρκη – Ο δήμαρχος Bill de Blasio υπέγραψε το νόμο για τον επανασχεδιασμό του οδικού δικτύου της πόλης που δίνει έμφαση στα ποδήλατα και τα λεωφορεία έναντι των αυτοκινήτων.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Corey Johnson, ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από το «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο » που όπως δήλωσε ήταν αναγκαίο για «να σπάσει την κουλτούρα του αυτοκινήτου» στη Νέα Υόρκη, σχέδιο που έγινε νόμος στις 19 Νοεμβρίου 2019.

«Σήμερα κάνουμε ένα τεράστιο άλμα πιο κοντά στην ανάκτηση των δρόμων μας και την ασφαλέστερη λειτουργία τους για τους κατοίκους μας«, δήλωσε   ο Johnson. «Αυτός ο νόμος μας βοηθά να κάνουμε τις εναλλακτικές επιλογές μεταφοράς πιο βιώσιμες».

Το σχέδιο, κόστους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων προβλέπει η πόλη να κατασκευάσει 400 μίλια προστατευμένων λωρίδων – 250 για ποδήλατα και 150 για λεωφορεία – καθώς και την αναβάθμιση των στάσεων των λεωφορείων και της οδικής σήμανσης μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι το σχέδιο θα αυξήσει την κυκλοφορία και θα μειώσει τον αριθμό των ήδη περιορισμένων θέσεων στάθμευσης, αλλά οι υποστηρικτές του το υπερασπίζουν, λέγοντας ότι οι προστατευμένες λωρίδες ποδηλάτων θα κάνουν τους δρόμους πιο ασφαλής.

«Πρόκειται να σώσει ζωές«, δήλωσε η Mary Beth Kelly, ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης Families for Safe Streets  (Οικογένειες για ασφαλείς δρόμους). «Το γενικό σχέδιο θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια πραγματικά ζωντανή πόλη«.

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2021 και απαιτεί από το Υπουργείο Μεταφορών να επανεκδίδει ένα νέο γενικό πρόγραμμα μεταφορών κάθε πέντε χρόνια.

«Είμαι περήφανος που υπέγραψα αυτή τη νέα νομοθεσία  για ασφαλείς δρόμους που θα προωθήσει τις φιλόδοξες δεσμεύσεις που έχουμε ξεκινήσει με το Vision Zero«, δήλωσε ο δήμαρχος Bill de Blasio. «Είμαστε σίγουροι ότι αυτό το νέο σχέδιο εδραιώνει σταθερά τη φήμη της Νέας Υόρκης ως ηγέτιδας της χώρας στην ασφάλεια των δρόμων«.

ΠΗΓΗ: patch.com