Ετικέτες

Στις 9 Ιανουαρίου το Ίδρυμα Μποδοσάκη μας ενημέρωσε ότι απέρριψε αίτηση που είχαμε υποβάλει για Δωρεά ύψους 20.000 για την δημιουργία μια σειράς βίντεο με θέμα τη Οδική Ασφάλεια, βίντεο που θα φτιάχνονταν από επαγγελματίες και θα περιλάμβαναν και μαρτυρίες μελών του συλλόγου μας.

Με μήνυμα που μας έστειλε ο κος Σωτήρης Λαγανόπουλος, γραμματέας Δ.Σ. του Ιδρύματος (που σύμφωνα με το βιογραφικό του (ΕΔΩ) «έχει διαχειριστεί περισσότερα από 100εκ ευρώ σε δωρεές»)  σημειώνει πως αυτό συνέβη λόγω του «σημαντικού αριθμού αιτήσεων … σε σχέση με τα περιορισμένα για διάθεση κονδύλια»…

Είναι η δεύτερη φορά που διαπιστώνουμε πόσο ψηλά ιεραρχούν το ζήτημα οδική ασφάλεια, εκτός από την «οργανωμένη» πολιτεία, και οι ιδιωτικοί φορείς στη χώρα μας (πριν 2 χρόνια την ίδια τύχη, με ταυτόσημη επιχειρηματολογία είχε και η αίτηση μας προς την COSMOTE για την παροχή μιας δωρεάν τηλεφωνικής σύνδεσης για την λειτουργία γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης από τον σύλλογο μας).

Αυτές είναι και οι δύο μοναδικές φορές που στη δεκαετή του πορεία ο  SOS Τροχαία Εγκλήματα ζήτησε την υποστήριξη ιδιωτικών φορέων, φορέων μη εμπλεκομένων  άμεσα στην οικονομία της κυκλοφορίας, φορέων με τεράστιες οικονομικές δυνατότητες.

Η Συναντίληψη και η Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στο ζήτημα Οδική Ασφάλεια είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Εντυπωσιακά φυσικά είναι και τα αποτελέσματα αν κανείς δει τι συμβαίνει διαχρονικά στους ελληνικούς δρόμους.

Να θυμίσουμε πως σε 40 ημέρες (19 & 20 Φεβρουαρίου) στη Σουηδία θα συγκληθεί η 3η παγκόσμια διυπουργική συνάντηση για την Οδική Ασφάλεια.
Φαίνεται σε κάποιες χώρες υπάρχει πρόβλημα με τα τροχαία…