Ετικέτες

Η 11η αγωνιστική της Super League (23&24 Νοεμβρίου) ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων. Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα έκανε αυτή την πρόταση στον ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) ο οποίος την έκανε δεκτή αμέσως με μεγάλο ενδιαφέρον  και απευθύνθηκε στην διοργανώτρια αρχή του  πρωταθλήματος, την Super League, οποία αμέσως συμφώνησε για την αφιέρωση της ημέρας και μια σειρά από κοινού δράσεις. Το ίδιο θετικές ήταν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Η είδηση γνώρισε πολύ μεγάλη δημοσιότητα πάντα με θετική αποδοχή.

Είναι προφανές πως αυτή η κοινή πρωτοβουλία δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν αποτέλεσμα μόνο της προσωπικής ευαισθησίας των ανθρώπων που ηγούνται σήμερα του ΠΣΑΠ και της Super League, των κων Γιώργου Μπαντή και Μηνά Λυσάνδρου αντίστοιχα. (Τις εξαιρετικές δηλώσεις τους για το θέμα μπορείτε να δείτε: ΕΔΩ) Είναι η τραγικά μεγάλη διάσταση του ζητήματος τροχαίες συγκρούσεις στην Ελλάδα, ένα ζήτημα που έφτασε πια να αφορά με τρομερά επώδυνο τρόπο σχεδόν κάθε οικογένεια που προκάλεσε αυτή την άμεση και θερμή ανταπόκριση. Η κοινωνία αντιλαμβάνεται πολύ καλά το πρόβλημα. Και θέλει να δράσει.

Για τον SOS Tροχαία Εγκλήματα αυτή η πρωτοβουλία σηματοδοτεί τη διεύρυνση της απεύθυνσης του σε πολύ ευρύτερα ακροατήρια, σε ακροατήρια ιδιαίτερου ενδιαφέροντος μια και στα τροχαία δυστυχήματα εμπλέκονται κυρίως νέοι άνθρωποι.  Έχει ιδιαίτερη σημασία να τονίσουμε πως η δράση αυτή ήταν αποκλειστικά εθελοντική, μια δράση προσφοράς και δεν είχε καμία σχέση με ευρωπαικά ή άλλα προγράμματα ούτε με χορηγούς.

Πέρα από τη δημοσίευση των δελτίων τύπου, το βίντεο με τα μηνύματα ποδοσφαιριστών απ όλες τις ομάδες, την είσοδο όλων των ομάδων στα γήπεδα με πανο με το μήνυμα ΟΔΗΓΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ με τα logo των τριών συνδιοργανωτών, τις προβολές στους φωτεινούς πίνακες και τις ομιλίες από τα μεγάφωνα των γηπέδων και την παρακολούθηση από εκατοντάδες χιλιάδες θεατές που παρακολούθησαν στα γήπεδα ή τηλεοπτικά τους αγώνες, η δράση αυτή είχε πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ανάμεσα σ αυτά, το εξαιρετικό κείμενο του δημοσιογράφου Γιάννη Καλογιάννη υπεύθυνου του  Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ, για τους ποδοσφαιριστές και φιλάθλους της ΑΕΛ που έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαίες συγκρούσεις (ΕΔΩ), την πρωτοβουλία του ΟΦΗ να βγουν στους δρόμους του Ηρακλείου οι ποδοσφαιριστές της ομάδας και μοιράζουν φυλλάδια για την οδική ασφάλεια (ΕΔΩ), την απότιση τιμής στους νεκρούς οπαδούς από τoν σύνδεσμο φιλάθλων ORIGINAL και τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ (ΕΔΩ).

Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες αυτή η πρωτοβουλία να έχει συνέχεια και να παράξει αποτελέσματα. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν συστηματικά με μια μακροπρόθεσμη συνεργασία ο SOS Τροχαία Εγκλήματα με τον ΠΣΑΠ. Για να σταματήσουμε κάθε Κυριακή να βλέπουμε στα γήπεδα αποχαιρετιστήριες φωτογραφίες νέων παιδιών που χάθηκαν σε τροχαία. Στη Μνήμη αυτών που χάσαμε θα κάνουμε τα πάντα για να μη χαθούν κι άλλοι.

ΥΓ. Επειδή ποτέ σε μια ιστορία δεν είναι όλα όμορφα να επισημάνουμε εδώ την πλήρη αποσιώπηση τόσο της αφιέρωσης της αγωνιστικής στα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων όσο και την εξαφάνιση κάθε σχετικής εικόνας από την εκπομπή Αθλητική Κυριακή στις 24 Νοεμβρίου. Ο σύλλογος μας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την Διοίκηση της ΕΡΤ γι αυτή τη πρωτοφανή και προκλητική συμπεριφορά. (ΕΔΩ)

Λαμία, ΛΑΜΙΑ – ΞΑΝΘΗ

Αγρίνιο, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Τρίπολη, ΑΣΤΕΡΑΣ – ΒΟΛΟΣ

Περιστέρι, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΟΦΗ

Νέα Σμύρνη, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΟΑΚΑ, ΑΕΚ – ΑΡΗΣ

 

Τούμπα, ΠΑΟΚ – ΛΑΡΙΣΑ

Βίντεο με ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων