Ετικέτες

Με μια απλή πρωθυπουργική δήλωση η λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης μετατέθηκε από το 2020 στο 2023. Ασήμαντη μετάθεση αν αναλογιστεί κανείς πως έπρεπε νάχει παραδοθεί το 2012. Τι 8 χρόνια καθυστέρηση τι 11. Ο εργολάβος νάν’ καλά.

Μάλλον πρόκειται για την μακροβιότερη ιστορία οικοδόμησης Μετρό στον πλανήτη αν αναλογιστούμε ότι το εγχείρημα ξεκίνησε το 1986 με την περίφημη τότε «τρύπα του Κούβελα»

Σε μια χώρα που η ανάπτυξη των μέσων σταθερής τροχιάς σαμποτάρεται διαχρονικά μόνο έκπληξη δεν προκαλούν οι νέες ανακοινώσεις. Προκάλεσαν ωστόσο μεγάλες αντιδράσεις στην Θεσσαλονίκη, τόσο στο επιτελείο του πρωην δημάρχου Μπουτάρη, όσο και σε πλήθος επιστημονικών φορέων και βέβαια των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Άμεσα κυκλοφόρησε ένα κείμενο για συλλογή υπογραφών ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια με τίτλο: Να σώσουμε τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη (ΕΔΩ)

Διαβάστε δύο απόλυτα τεκμηριωμένα άρθρα  του Γιώργου Τούλα απο το paralaxximag.gr που καταγράφουν τι έχει γίνει και αποκαλύπτουν τι γίνεται.

Σταθμός Βενιζέλου: Ιστορίες και παραμύθια. To χρονικό. (ΕΔΩ)

Μετρό: Το μικρό χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος (ΕΔΩ)