Ετικέτες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προχθές στην Καλαμάτα, χθες στο Ηράκλειο σήμερα στην Αθήνα. Το τροχαίο με εγκατάλειψη του θύματος έγινε πλέον μέρος της καθημερινότητας μας. Της καθημερινότητας μιας «κοινωνίας» αθροίσματος αποχαυνωμένων, ιδιοτελών, επιθετικών ατόμων που βγάζουν όλα τα κόμπλεξ τους στο δρόμο και δεν διστάζουν να τραυματίσουν ακόμα και θανάσιμα και να εγκαταλείψουν τα θύματα τους.

Και γιατί να διστάσουν; Στηρίζονται (και στηρίζουν) σ ένα πολιτικό σύστημα που έχει προ-δικάσει την «αθωότητα» τους. Μια εξουσία κουφή που δεν ακούει τις κραυγές των θυμάτων και μια δικαιοσύνη τυφλή που, όπως και οι δράστες, «δεν είδε τίποτα».

Ακούσατε, ακούσατε: μέρα μεσημέρι την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 στο κέντρο της Αθήνας, στην Ακαδημίας κ Ρήγα Φεραίου, μπροστά στην πιάτσα όπου ήταν παρκαρισμένα ταξί, ο 53χρονος πεζός  Giouseppe Vinciguerra ενώ περνούσε με πράσινο τη διάβαση πεζών χτυπήθηκε και εγκαταλείφθηκε από οδηγό ΙΧ. Τέσσερις μέρες μετά απεβίωσε στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

Το συμβάν δεν γνώρισε την παραμικρή δημοσιότητα (είναι η εγκατάλειψη θύματος τροχαίου είδηση;). Και έμεινε μόνη η αδερφή του θύματος να ψάχνει μέσα από το facebook για κάποιο μάρτυρα…

Ένας ακόμα άνθρωπος, προστέθηκε στη πολυάριθμη λίστα των θυμάτων της προόδου και του πολιτισμού μας. Πολιτισμού που δείκτης του είναι οι πωλήσεις αυτοκινήτων.

Μια ακόμη οικογένεια βυθίστηκε αιφνίδια και χωρίς προοπτική εξόδου στα άδυτα του πόνου.

Την ίδια ώρα στη Βουλή συζητούν πως θα το ρυθμίσουν να δίνουν άδεια οδήγησης στου 17χρονους. Συζήτηση για το να αφαιρεθεί από κάποιον η άδεια οδήγησης δεν προβλέπεται στο ορατό μέλλον.

Ακόμα κι αν σκοτώνει κι εγκαταλείπει.

Advertisements