Ετικέτες

,

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία είχε καλέσει ο SOS Τροχαία Εγκλήματα (ΕΔΩ) στο σημείο που μια βδομάδα πριν 43χρονος βιοπαλαιστής, κωφάλαλος, πατέρας δύο παιδιών τραυματίστηκε και εγκαταλείφθηκε απο οδηγό ΙΧ -τζιπ. Δυστυχώς δύο ημέρες πριν την εκδήλωση το θύμα απεβίωσε στο ΠΑΓΝΗ. Ο οδηγός που στο μεταξύ ταυτοποιήθηκε απο την αστυνομία συνελήφθη ενώ κοιμόταν σπίτι του, ισχυριζόμενος οπως συνήθως, ότι «δεν αντιλήφθηκε τίποτα». Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα μέσα σε κατοικημένη περιοχή κάνοντας «οκτάρια».

Η διαμαρτυρία πήρε μεγάλη δημοσιότητα στα τοπικά ΜΜΕ ενώ καλύφθηκε και απο την ΕΡΤ στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ίδιας ημέρας.

Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα θα εντείνει τη δράση του την ερχόμενη περίοδο διεκδικώντας την κατάργηση της νομοθεσίας (άρθρο 43 του ΚΟΚ) που θεσπίζει την ευνοική μεταχείριση των οδηγών δραστών υποβαθμίζοντας αυτή την απεχθή και βαθιά ανήθικη πράξη ως «πλημμέλημα». Καλεί κάθε φορέα και κάθε πολίτη να συστρατευθεί για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα σ αυτή τη μάχη που δίνουμε.

 

Δυστυχώς την ίδια στιγμή στην Κρήτη αλλεπάλληλες τροχαίες συγκρούσεις αυξάνουν συνεχώς του θανάτους και τους σοβαρούς τραυματισμούς βυθίζοντας στον πόνο εκατοντάδες συνανθρώπους μας αλλά υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την απουσία μιας συστηματικής κρατικής πολιτικής που θα οδηγήσει στο δραστικό περιορισμό των τροχαίων συγκρούσεων. Ενδεικτική αναφορά στο Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV της ίδιας ημέρας.

Η εκδήλωση στην Αμμουδάρα ολοκληρώθηκε στο σημείο που 14χρόνια πριν έχασε τη ζωή του (από οδηγό που παραβίασε STOP) ο Χρήστος Κουτζούκος, πατέρας δυο παιδιών τεσσάρων ετών και δεκαεπτά ημερών αντίστοιχα, εκείνη την ημέρα…(ΕΔΩ)

 

 

 

Advertisements