Ετικέτες

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας με θέμα την εγκατάλειψη θυμάτων τροχαίων (ΕΔΩ) είχαμε συμπεριλάβει δύο τροχαία με εγκατάλειψη των θυμάτων που έγιναν το προηγούμενο δεκαήμερο στην Κρήτη. Συμπληρώνουμε σήμερα  μερικά στοιχεία μια και για τις δυο υποθέσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δράστες.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2018:  Στο Ηράκλειο  στην λεωφόρο Κνωσού, στο ύψος της γέφυρας της Εθνικής Οδού μετά από σύγκρουση ενός VolksWagen τύπου GolF με μοτοσικλέτα, ο οδηγός του ΙΧ  εγκατέλειψε το σημείο του συμβάντος αφήνοντας αβοήθητο τον βαριά τραυματισμένο 54χρονο οδηγό της μηχανής ο οποίος νοσηλεύεται ακόμα στο ΠΑΓΝΗ, όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν το ένα πόδι ενώ επίκειται επέμβαση και στο άλλο.

Μετά από συστηματική έρευνα η Τροχαία Ηρακλείου  εντόπισε το αυτοκίνητο και τον οδηγό του στις 4 Ιανουαρίου στο Βενεράτο, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο. Ήδη είχε παρέλθει το αυτόφωρο…

Ο 39χρονος δράστης, καταδικασμένος για άλλη ποινική υπόθεση σε ποινή με αναστολή, μετά την σύλληψη του προσήχθη στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος και με την άδεια οδήγησης του. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος ενώ προφανώς δεν συνέτρεχαν λόγοι για να του αφαιρεθεί (ως περιοριστικό μέτρο) ότι πολυτιμότερο έχει, η άδεια οδήγησης.

Στις 3 Ιανουαρίου 2019: Στα Χανιά  στη Λεωφόρο Σούδας λίγο μετά τα φανάρια του Καλλικά σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν 93χρονο πεζό (ΕΔΩ). Ο ηλικιωμένος επιχείρησε να διασχίσει το δρόμο και λίγο πριν φτάσει στην απέναντι πλευρά, ΙΧ αυτοκίνητο Nissan Navara 4X4  τον παρέσυρε. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο οδηγός μετά το χτύπημα σταμάτησε ελάχιστα μέτρα πιο κάτω, κοίταξε τον καθρέφτη, ανέπτυξε ταχύτητα και εγκατέλειψε αιμόφυρτο τον ηλικιωμένο.  Στις 5 Ιανουαρίου μετά από συστηματική έρευνα της Τροχαίας Χανίων εντοπίστηκε το αυτοκίνητο και ο  76χρονος οδηγός του  ο οποίος και συνελήφθη στο σπίτι του στη Γεωργιούπολη Χανίων.

Προσήχθη στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος και με την άδεια οδήγησης του. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος ενώ και σ αυτόν προφανώς δεν συνέτρεχαν λόγοι για να του αφαιρεθεί (ως περιοριστικό μέτρο) ότι πολυτιμότερο έχει, η άδεια οδήγησης.

Και για τους δυο δράστες θα οριστεί τακτική δικάσιμος. (Που θα ολοκληρωθεί εντός οκταετίας).

Καθημερινές ιστορίες ενός άρρωστου συστήματος που κανείς δεν επιθυμεί να αγγίξει: τα θύματα στις εντατικές και στα νεκροταφεία, οι δράστες απενοχοποιημένοι και ανενόχλητοι στην κυκλοφορία.

Ως ο νόμος ορίζει… όπου η πεπατημένη οδηγεί…

Advertisements