Ετικέτες

Στις 21 Οκτωβρίου 2018 με ανάρτηση μας (ΕΔΩ) με τίτλο «Δεκαπέντε Χρόνια: Πολύ λίγα για να κατεβάσεις μια παράνομη διαφημιστική πινακίδα»  αναφερθήκαμε για πολλοστή φορά στην ελεεινή και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην οδό Αχιλλέως – τέλος Λ. Αθηνών, όπου οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες του εντιμότατου κου Βρυώνη επιβίωσαν τεσσάρων (τουλάχιστον) Δημάρχων και βρισκόταν στη θέση τους επι δεκαπέντε (τουλάχιστον) συνεχή έτη.

Στις 5 Νοεμβρίου- δεκαπέντε ημέρες μετά την ανάρτηση μας για πρώτη φορά μετά απ όλα αυτά τα χρόνια οι διαφημίσεις δεν υπήρχαν στη θέση τους. Σαράντα ημέρες μετά δεν έχουν αναρτηθεί άλλες. Δεν γνωρίζουμε αν τις κατέβασε για δικούς της λόγους η εταιρεία που «διαχειρίζεται» όλα αυτά τα χρόνια το χώρο ή «κάποιοι» αντέδρασαν με αφορμή την ανάρτηση μας ή κατά σύμπτωση την χρονική περίοδο αυτή. Ελπίζουμε μόνο η αποκαθήλωση να μην αφορά μόνο την προεκλογική περίοδο.

Όπως και νάχει η αφαίρεση τους είναι γεγονός θετικό και σημαίνει ένα κίνδυνο λιγότερο στο τόσο επιβαρυμένο οδικό μας δίκτυο.

Ωστόσο μας προκαλεί εντύπωση πως ενω οι διαφημίσεις κατεβαίνουν, η υποδομή για να ξανανέβουν άλλες αν χρειαστεί παραμένει άθικτη. Άθικτη, παράνομη και άκρως επικίνδυνη.

Στην αναφερόμενη περιοχή υπάρχουν τρεις ημιτελείς (μονο τα μπετά) ακατοίκητες  πολυόρωφες οικοδομές που επι χρόνια χρησιμοποιήθηκαν μονο σαν υποστύλωμα διαφημιστικών πλαισίων. Και στις τρεις έχουν υψωθεί πάνω από τις ταράτσες (κόκκινη επισήμανση στη φωτό) παραβιάζοντας εμφανώς το επιτρεπόμενο στην περιοχή ύψος, γιγαντιαία πλαίσια, υψους 10 εως 15 μετρων με πρόχειρα υποστυλώματα πανω στα οποία τοποθετούσαν παράνομα διαφημιστικές γιγαντοαφίσες. Στην μια οικοδομή –ακόμα ψηλότερα προβάλει και μια κεραία κινητής τηλεφωνίας

Το γεγονός πως όλα αυτά τα πλαίσια που δεν συντηρούνται εδώ και χρόνια μπορούν ανα πάσα στιγμή να καταρρεύσουν φαίνεται να μην απασχολεί κανένα. Δεν γνωρίζουμε αν παραμένουν στη θέση τους με την ελπίδα πως θα ξαναχρησιμοποιηθούν κάποτε.

Γνωρίζουμε πως με βάση τη νομοθεσία ο Δήμος Αθηναίων και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έπρεπε εδώ και χρόνια να τις έχουν γκρεμίσει. Ας το κάνουν έστω και τώρα, πριν να είναι αργά.

 

 

Advertisements