Ετικέτες

Στις 17 Αυγούστου 2018, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, έφυγε από τη ζωή η Δήμητρα Μαρματάκη Σταυρουλάκη. Μία από μας. Είχε κι αυτή την «τύχη» να χάσει ένα γιο, το Λευτέρη στα 21 του τον Ιούνη του 91 από τροχαίο έγκλημα. 

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στον Αη Γιώργη Κατσιφαριανών στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί 40ημερο Μνημόσυνο.

Ενα μήνυμα απο τα παιδιά της και τα εγγόνια της:

Ε ρε μάνα… Δεν άντεξες να βασανίζεσαι και να «βασανίζεις» (όπως νόμιζες) τους γύρω σου. Μόλις κατάλαβες ότι έμπαινες στα άσχημα, τα παράτησες κι έφυγες.
Δεν σου αρέσανε ποτέ τα άσχημα άλλωστε. Τα όμορφα, τα χαρούμενα, τα γλυκά, τα ζεστά, τα δροσερά, τα νόστιμα, τα καλά, τα δίκαια ήθελες. Κόρη Σμυρνιάς & Αμαριώτη βλέπεις.
Κι ήθελες να τα μάθουμε κι εμείς, να τα αναζητάμε και να τα βρίσκουμε. Μας πότισες με την αγάπη σου, χαδιάρα και ζωντανή, γλυκιά και χαρούμενη, με τα αστεία και τα πειράγματά σου.

Κι αν έλειπε εκείνη η καταραμένη μέρα του Ιούνη του 91, τότε που σε βρήκε το πιο σκληρό χτύπημα που μπορεί να τύχει σε άνθρωπο, να χάνει το παιδί του, θα ήταν η ζωή σου όπως την θέλησες. Ήσυχη κι όμορφη.

Αλλά βλέπεις, η τροχαία δολοφονία «σκοτώνει» κι άλλους/ες πέρα από τον δολοφονημένο. Τσακίζει τους γύρω, τη μάνα πάνω απ’ όλα. Άδικο φονικό που δεν καταπίνεται, δεν γίνεται αποδεκτό από το μυαλό του ανθρώπου. Και δουλεύει σαν φαρμάκι ύπουλο, φαρμάκι που τρώει μυαλό, ψυχή, σωθικά.

Στα απάλυναν και στα ομόρφυναν -όσο γινόταν πια- τα πικρά χρόνια οι 4 εγγόνες σου που σου γέμισαν τη ζωή, σε αγάπησαν και τις αγάπησες χωρίς όρια και προχθές ένοιωσαν τον κόσμο να χάνεται κάτω από τα πόδια τους μόλις έμαθαν το κακό μαντάτο.
Κι ο γερο-Μιχάλης, στα 91 του απόμεινε να σε ψάχνει στο άδειο σπίτι μετά από 56 ακριβώς χρόνια αχώριστης, αγαπημένης και γεμάτης ζωής.
Μάνα, καλά να περνάς. Θα βρεις το Λευτέρη μας και θα ησυχάσεις, τα 4 λατρεμένα αδέλφια σου, τις φιλενάδες σου, τα ξαδέλφιά σου. Όμορφα, χαρούμενα, γλυκά, ζεστά, δροσερά, νόστιμα.

Τα παιδιά σου, Αρετή και Κώστας

Οι εγγόνες σου, Διώνη, Χριστίνα, Ελευθερία, Δήμητρα

  • Στη Μνήμη της Δήμητρας και του Λευτέρη Μαρματάκη η οικογένεια προσέφερε 300 ευρώ στον SOS Τροχαία Εγκλήματα.

 

Advertisements