Ετικέτες

Μια σημαντική σειρά εκπομπών με θέμα την οδική ασφάλεια και την πρόληψη των τροχαίων εγκλημάτων θα μεταδοθούν απο το ραδιοφωνικό σταθμό 102 FM και 9.58 FM , το Δημόσιο Ραδιόφωνο που εκπέμπει απο τη Θεσσαλονίκη και ακούγεται σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. Θα μεταδοθούν συνολικά 12 δεκάλεπτα κάθε Σαββάτο και Κυριακή, το Σάββατο στην εκπομπή “Διαδρομές στον Αέρα” (έναρξη 11πμ) και την Κυριακή στην εκπομπή “Εδώ είναι το Ταξίδι” (εναρξη 18.00).

Η μετάδοση των εκπομπών ξεκινάει απο αυτό το Σάββατο 30 Ιουνίου.

Η δημιουργία αυτής της σειράς είναι πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ-3  που αποφάσισε να αναδείξει το θέμα σε συνεργασία με τον SOS Τροχαία Εγκλήματα.

Στις εξι εκπομπές θα αναλυθούν κεντρικά θέματα που σχετίζονται με την παραγωγή (και άρα με την πρόληψη) του τροχαίου εγκλήματος (Ταχύτητα, Αλκοόλ, Κυκλοφορία στην Πόλη, Πολιτικές Οδικής ασφάλειας κα) απο ομιλητές με γνώση και εμπειρία του αντικειμένου (Εύα Μπαμπαλώνα, Αλέξης Μπένος, Μάγδα Γαβανά, Χριστίνα Κυδώνα, Κώστας Δημητρίου, Θοδωρής Παρασκευάς, Δημοσθένης Παπαδάτος κα).

Στις άλλες έξι εκπομπές θα μιλήσουν άνθρωποι που βίωσαν το τροχαίο έγκλημα, γι αυτό που έζησαν, γι αυτό που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ζήσουν κι άλλοι. Η Άντυ Λέφα για το φόνο του αδερφού της μοτοσικλετιστή Πέτρου Τουρτούρη στη Θεσσαλονίκη, η Όλγα Ζήση για τον θανάσιμο τραυματισμό και την εγκατάλειψη του ποδηλάτη αδερφού της Γιώργου Ζήση στα Γιάννενα, η Μαρία Καλεσοπούλου απο το Βόλο για το διπλό φονικό της κόρης της Ιωάννας και του Γιώργου Κωσταντινίδη απο υπότροπο οδηγό ΙΧ στη Θεσσαλονίκη, η Καίτη Σγουρή για το φόνο του πεζού γιου της Γιώργου Καλλιάντζα απο οδηγό ΙΧ χωρίς άδεια οδηγησης στη Ν. Τρίγλια Χαλκιδικής, η Καίτη Μακρή απο την Αλεξανδρούπολη για την απώλεια σε τροχαίο του γιου της Στράτου καθώς επέστρεφε να πάρει το απολυτήριο απο την μονάδα στρατού όπου υπηρετούσε, η Φιλίζ Καντουχάρ για το τροχαίο που σημάδεψε τη ζωή της ψυχικά και σωματικά με την απώλεια του συντρόφου της και τον βαρύτατο τραυματισμό της ίδιας.

Συντονιστείτε στον 102 FM και 958 FM. Αν δεν φτάνει στην περιοχή που μένετε, μπορείτε να τον ακούσετε διαδικτυακά απο εδώ: http://webradio.ert.gr/102fm/  και http://webradio.ert.gr/958fm/

Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα ευχαριστεί θερμά τη Ντίνα Γιαννούτσου και όσους βοήθησαν για να δημιουργηθούν οι εκπομπές και να υπάρξει ένας διαφορετικός λόγος, πέραν της κοινοτυπίας του “ασφαλούς αυτοκινήτου” που διακινείται κατ αποκλειστικότητα στα ΜΜΕ απο πάσης φύσεως “ειδικούς”.

Advertisements