Η κοινή λογική λέει πως όταν νιώσω μια αδιαθεσία, μια δύσπνοια βρε αδερφέ παίρνω το αυτοκίνητό μου και οδηγώ προς το νοσοκομείο. Φυσικά δεν ενημερώνω κανέναν συγγενή ή φίλο ή γιατρό, ούτε ζητάω από κάποιον να με συνοδεύσει εκεί, δεν καλώ ασθενοφόρο, δεν παίρνω ταξί. Απλά δυσκολεύομαι ν’ αναπνεύσω και παίρνω τη τζιπάρα μου και οδηγώ.

Σε περίπτωση τώρα που με σταματήσει η τροχαία και μου ανακόψει την πορεία για οποιοδήποτε λόγο, εγώ ο νομοταγής πολίτης που δυσκολεύομαι ν’ ανασάνω αρχίζω το διαπληκτισμό, τις φωνές κλπ. Φυσικά η δύσπνοια δε με εμποδίζει καθόλου στα παραπάνω.

Όταν για κάποιο – περίεργο – λόγο ο τροχονόμος δεν πείθεται πως ένας άνθρωπος που φωνασκεί έχει κάποιο πρόβλημα υγείας που του επιβάλει να οδηγεί μόνος προς το νοσοκομείο, αποφασίζω να τον γράψω στα παλαιότερα των υποδυμάτων μου να κόψω την κορδέλα και να πάρω το δρόμο μου.

Κι όταν κινητοποιείται η αστυνομία και μου ανακόπτει την πορεία οδηγώντας με στο αστυνομικό τμήμα, εγώ ο υποψήφιος ασθενής καταφέρνω να περάσω τη νύχτα στο αυτόφορω, χωρίς να χρειαστώ νοσοκομείο καθώς μετά το διαπληκτισμό αισθάνθηκα καλύτερα. (Θαύμα, θαύμα θεραπεύτηκα!)

Την άλλη μέρα δε βγαίνοντας από το τμήμα και οδεύοντας συνοδευόμενος προς τον εισαγγελέα καταφέρνω να είμαι χαμογελαστός και καθησυχαστικός προς το fun club μου – είμαι και άνθρωπος της show biz βρε αδερφέ – δε θα χαλάσω το image μου για μια γμσύλληψη.

Το χαμόγελό μου το διατηρώ πάντα ακόμα και στο δρόμο προς και από το δικαστήριο.

Συγγνώμη θα ζητήσω που σ’ εβρισα, αλλά δε θα σκεφτώ καν – ούτε εγώ ούτε ο δικηγόρος μου- να ζητήσω συγγώμη ως δημόσιο πρόσωπο που θέλησα να μην ισχύσουν οι οδηγίες της αστυνομίας για την περιπτωσάρα μου. Ούτε ένα ευχαριστώ για τη τζάμπα θεραπεία μου στα ειδικά διαμορφωμένα για ασθενείς κελιά της αστυνομίας.

Και φυσικά φταις εσύ «κ. όργανο» που εκνευρίστηκα και θα σου κάνω και μήνυση. Έχει υπάρξει και προοικονομία στα τραγούδια μου εξάλλου:

Συλλαμβάνεσαι απόψε

ν’ αγνοείς αυτά που λέω

και να λες χωρίς να ντρέπεσαι

πως εγώ για όλα φταίω.

Συλλαμβάνεσαι απόψε

ν’ αγνοείς το αίσθημά μου

και να παίζεις επικίνδυνα

με την συμπεριφορά μου

Και επειδή είμαι και φίρμα, ακολουθούν και άλλοι το παράδειγμά μου:

Βέβαια υπολείπονται μαγκιάς, δεν τραυματίζουν αστυνομικό κι έτσι γλιτώνουν το αυτόφορω.

  • Φρουρά… Φρουρά! Η κορδέλα και η υπάλληλος στη θέση τους παρακαλώ!

Εν κατακλείδι:

Εάν αυτό το ζήλο έδειχναν οι αρχές και η πολιτεία και σ’ όλους όσοι παραβιάζοντας τον ΚΟΚ προκαλούν τροχαίο συμβάν, σοβαρό τραυματισμό, θάνατο συνανθρώπου μας ακόμα κι εγκατάλειψή του στο οδόστρωμα, θα βγάζαμε τον πρόεδρο της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας κ. Ουρσουζίδη από τη δύσκολη θέση να τρέχει από εκκλησία σε εκκλησία και σε μνημόσυνα θυμάτων τροχαίων και να ζητά συγγνώμη εκ μέρους της πολιτείας για όσα δεν έπραξε όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης, όπως στην περίπτωση Στέλιου Διονυσίου το περιστατικό συνέβη 30/1/2018 και η δικάσιμος 9/2/2018, έτσι μ’ αυτό το ζήλο και με παρόμοια ταχύτητα θα έπρεπε να εκδικάζονται οι υποθέσεις θανατηφόρων τροχαίων συμβάντων.

Βέβαια αυτή τη στιγμή η δικαιοσύνη είναι απασχολημένη… Αφήστε το μήνυμά σας.

Advertisements