Ετικέτες

Η International Road Victims Partnership (Διεθνής Συνεργασία Οργανώσεων Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων) στην οποία συμμετέχουν 50 συλλογικότητες από 47 χώρες και από τις πέντε ηπείρους θα πραγματοποιήσει την ιδρυτική συνδιάσκεψη της από τις 16 εως 18 Μαρτίου 2018 στο Mullingar της Ιρλανδίας.

Οικοδεσπότης είναι η IRVA (Ιρλανδική Ένωση Θυμάτων Τροχαίων) και στόχος είναι ένα κοινό πλαίσιο δράσης για τον περιορισμό των τροχαίων συγκρούσεων και την βελτίωση της θέσης των θυμάτων παγκόσμια.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης είναι: «Η απόκριση μετά το τροχαίο» (Post Crash Response) περιλαμβάνοντας όλες της διαστάσεις από την διάσωση και την αποκατάσταση, την ενημέρωση και υποστήριξη των θυμάτων, την αστυνομική διερεύνηση, την συλλογή στοιχείων και την δικαστική (ποινική και αστική) αντιμετώπιση.

Εξειδικευμένοι ομιλητές από τις συμμετέχουσες οργανώσεις, αλλά και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το John Hopkins University  και από εξειδικευμένα κέντρα τραύματος και αποκατάσταση της Ιρλανδίας θα αναλύσουν το σύνολο των θεμάτων.

Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα συμμετέχει ενεργά σ αυτή τη Συνεργασία προσβλέποντας στην συγκρότηση μιας διεθνούς, ανεξάρτητης απο την αυτοκινητοβιομηχανία και τις κυβερνήσεις, «φωνής των θυμάτων».

Θα εκπροσωπηθεί στην συνδιάσκεψη της Ιρλανδίας από την Καίτη Μακρή  μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου από την Αλεξανδρούπολη. Καίτη Μακρή 

Θα     θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης  που, αναγνωρίζοντας την προσφορά του συλλόγου μας που δραστηριοποιείται στην περιοχή εδώ και αρκετά χρόνια, αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα μετάβασης της εκπροσώπου μας.

Ομιλητές:   

Συμμετέχουσες Συλλογικότητες: 

Advertisements