Ο τρομακτικά μεγάλος αριθμός τροχαίων συγκρούσεων στην Ελλάδα όλες τις προηγούμενες δεκαετίες έχει σαν συνέπεια εκτός από τους νεκρούς και ένα τεράστιο αριθμό ανθρώπων που ζούν το τραύμα της απώλειας.

Το κράτος δεν θεώρησε σκόπιμο να αναπτύξει μια οποιαδήποτε δομή υποστήριξης αυτών των ανθρώπων.

Η ψυχολογική στήριξη μετά το τροχαίο θεωρήθηκε από το σύλλογο μας ένα από τα κεντρικά θέματα της ύπαρξης του.

Παρά την άρνηση τόσο των κρατικών υπευθύνων (απόρριψη σχετικού προγράμματος που υποβάλαμε: ΕΔΩ) αλλά και ιδιωτικών (απόρριψη αιτήματος χορήγησης δωρεάν τηλεφωνικής σύνδεσης: ΕΔΩ) χάρη στην εθελοντική προσφορά εξειδικευμένων επιστημόνων και την δωρεάν παραχώρηση του χώρου η δραστηριότητα μας σ αυτόν τον τομέα είναι συνεχής από το 2011 μεχρι σήμερα.

O SOS Τροχαία Εγκλήματα ευχαριστεί τον ψυχίατρο/ψυχοθεραπευτή Γιώργο Αστρινάκη και τις ψυχολόγους Στέλλα Γαλιανού και Δώρα Κουτσανέλου για την μακρόχρονη εθελοντική προσφορά τους σ αυτήν την ιδαιτερης βαρύτητας και αξίας προσπάθεια.              

Ευχαριστούμε επίσης την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου οπου συναντιέται η ομάδα.

Η ομάδα ψυχολογικής στήριξης του SOS Τροχαία Εγκλήματα θα συναντηθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018. Είναι η πρώτη συνάντηση για την νέα χρονιά και θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ημέρας της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής–  Φιλελλήνων 34. Ζάππειο.(2ος όροφος) απο τις 10.30 έως 14.00

Οσοι/ες επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν.

Η ομάδα  είναι ανοιχτή σε νέα μέλη και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Την ευθύνη της λειτουργίας της ομάδας έχουν ο ψυχίατρος/ψυχοθεραπευτής κος Γιωργος Αστρινάκης και οι ψυχολόγοι κες Στέλλα Γαλιανού και Δώρα Κουτσανέλλου (εθελοντικη προσφορά απο όλους). Δωρεάν επίσης μας έχει προσφερθει ο χώρος του κέντρου οπου γινονται οι συναντήσεις.

Για όσους χρησιμοποιούν μετρό (μπλέ και κόκκινη γραμμή) βολεύει το Σύνταγμα αλλα είναι αρκετα κοντα και στη σταση Ακρόπολη (κόκκινη γραμμή).

Για επικοινωνια: soste.gr@gmail.com 

Για τυχόν πρόβλημα της τελευταιας στιγμης επικοινωνία με την κα Στέλλα Γαλιανού στο 6946495401

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για την ομάδα μπορείτε να ενημερωθείτε: ΕΔΩ

Σχετικά Κείμενα

Αν σας ενδιαφέρει παρακάτω θα βρείτε μερικά κείμενα σχετικά με το θέμα που έχουν αναρτηθεί παλιότερα στο blog μας.

Μετά το Τροχαίο: Ψυχολογικές και Σωματικές επιπτώσεις των θυμάτων ή των συγγενών τους.: ΕΔΩ  Έρευνα απο την Eυρωπαική Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων (FEVR)σε συνεργασία με την Eυρωπαική Eπιτροπή.  

Ανθρωποι πριν και μετα το Τροχαίο: ΕΔΩ  Γράφει ο ο δημοσιογράφοςJoshua Prager, παραπληγικός μετα απο τροχαίο.

Τι να πεις σε ένα γονιό που έχει χάσει το παιδί του. ΕΔΩ Γραμμένο απο μια μητέρα που έχει χάσει παιδί.

Απώλεια: ΕΔΩ Γράφει ή Ν.Μ. πού έχασε τον αδερφό της σε τροχαίο.

Μετά το Τροχαίο  τι; …πλέον εύχομαι μόνο Υγεία, κάποτε ευχόμουν και ευτυχία: ΕΔΩ Γράφει η Φιλίζ Καντουχάρ, θύμα τροχαίου.

Advertisements