Ετικέτες

Η ενασχόληση με τις φορητές συσκευές κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι αποδεδειγμένα φονική. Ποιά είναι τα επιστημονικά δεδομένα; Γιατί εξακολουθούμε να οδηγούμε με αποσπασμένη την προσοχή μας; Τί λύσεις είναι εφικτές;

 Μια συζήτηση με τον δημοσιογράφο Μανώλη Ανδριωτάκη με παρουσίαση των πιο σύγχρονων δεδομένων για την απόσπαση προσοχής λόγω της χρήσης κινητού.
Ο Μ. Ανδριωτάκης, δημιουργός του ντοκιμαντέρ «ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ» (2010) είναι από τους πρώτους που ασχολήθηκαν στη χώρα μας με το θέμα της απόσπασης προσοχής στο οδικό δίκτυο και τις φονικές επιπτώσεις της συμβάλλοντας αποφασιστικά στον περιορισμό της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης που προκάλεσε μεγάλο αριθμό θανάτων και σοβαρών τραυματισμών στο οδκό δίκτυο.

Παγκόσμια σήμερα η χρήση φορητών συσκευών που αθρόα, όλο φθηνότερα και όλο με μεγαλύτερες δυνατότητες μας προσφέρει η τεχνολογία απο τους χρήστες του οδικού δικτύου αποτελεί ένα ραγδαία αυξανόμενο παράγοντα κινδύνου πρόκλησης τροχαίων συγκρούσεων.

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στις 6 και 30μμ στα γραφεία μας Πατησίων 48, 4ος όροφος στην Αθήνα. Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο συζητήσεων  που ξεκίνησε ο σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση πάνω στις αποτελεσματικές στρατηγικές για το δραστικό περιορισμό των τροχαίων συγκρούσεων 

Η παρουσίαση θα συνδυαστεί με προβολή και φυσικά θα ακολουθήσει συζήτηση.

Είσοδος ελεύθερη.