Ετικέτες

  Στις 18 Οκτώβρη στο Χάρκοβο της Ουκρανίας η 20 χρονη Elena Zaitseva, κόρη του  εκατομμυριούχου Vasily Zaitsev οδηγώντας  ένα Lexus, παραβίασε το κόκκινο, συγκρούστηκε με ένα   Volkswagen Touareg και στην συνέχεια έπεσε στον κόσμο που περίμενε στο φανάρι για να περάσει  μια διάβαση. Πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους επιτόπου  ενώ άλλοι έξι τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, από τους οποίους οι τρεις βρίσκονται σε κώμα και δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.
Η οδηγός προφυλακίστηκε και τις αποδοθηκαν κατηγορίες που επισύρουν ποινή φυλάκισης δέκα χρόνων. Υπάρχουν ενδείξεις πως πέραν της παραβίασης του ορίου ταχύτητος (96 km με όριο τα 50) ότι συμμετείχε σε κόντρα, ενώ διάφορα μέσα αναφέρουν πως στο πρόσφατο παρελθόν έχουν διαπιστωθει επανηλλειμένα  παραβάσεις του ΚΟΚ εκ μέρους της οι περισσότερες σε σχέση με την ταχύτητα.
Η δράστις του ομαδικού φονικού δήλωσε:
«Λυπάμαι για αυτήν την κατάσταση που δημιουργήθηκε και που υποφέρουν τόσοι άνθρωποι. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που με απασχολεί αυτή τη στιγμή. Ελπίζω οι οικογένειες των θυμάτων να επιτρέψουν στους γονείς μου να τους βοηθήσουν, γιατί πραγματικά τους συνέβη ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να τους συμβεί. Η σκέψη μου είναι μαζί τους».
Μια ορθότερη διατύπωση για αυτό «που συνέβη», πιθανώς θα ήταν αυτή:
«Λυπάμαι για αυτήν την κατάσταση που δημιούργησα και που υποφέρουν τόσοι άνθρωποι. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που με απασχολεί αυτή τη στιγμή. Ελπίζω οι οικογένειες των θυμάτων να επιτρέψουν στους γονείς μου να τους βοηθήσουν, όχι για να αποσύρουν έναντι χρημάτων τις εναντίον μου ποινικές διώξεις, αλλά γιατί πραγματικά τους προκάλεσα ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να τους συμβεί. Η σκέψη μου θα είναι μαζί τους, όσα χρόνια θα είμαι στη φυλακή και στην υπόλοιπη ζωή μου».
Αλλά τέτοια λόγια δεν έχουν ειπωθεί ποτέ, από κανένα δράστη. Για κανένα θύμα.
Θα επανέλθουμε με ανάλογες δηλώσεις και Ελλήνων δραστών γιατί αυτά δεν συμβαίνουν και δεν λέγονται μόνο στην Ουκρανία ούτε μόνο από τέκνα ολιγαρχών.

Απο δω πέρασε η δις Elena Zaitseva

Απο δω πέρασε η δις Elena Zaitseva

Advertisements