Ετικέτες

Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα θα συμμετάσχει με δικο του περίπτερο στο διήμερο για την οδική ασφάλεια που διοργανώνει το Radio Family το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στην Πλατεια Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης.

  Κεντρικο θέμα της παρουσιας μας θα ειναι η ανάγκη για ζωνες ηπιας κυκλοφοριας με οριο τα 30km/h και η δημιουργία ασφαλών διαδρομών απο το σπίτι στο σχολείο.

 Η ομάδα μας στο Ηράκλειο θα είναι εκεί για συζήτηση και θα υπάρχουν τα σχετικά φυλλάδια που αφορούν στα παιδιά (και όχι μόνο) με θέμα «η Πόλη είμαστε Εμείς», «Η Ταχύτητα Σκοτώνει» και «Νέοι Ποδηλάτες σε Κίνηση».  Στο πλαίσο της εκδήλωσης η εκπαιδευτικός Εύα Στεφανάτου μαζί με οκτώ συνολικα μέλη της Ομάδας Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιήσουν με συμμετοχή παιδιών τα επιδαπέδια παιγνίδια «Περπατώ με ασφάλεια» και «Ποδηλατώ με ασφάλεια» το πρωί (11.00-14.00) και το απόγευμα (17.00 -20.00) του Σαββάτου και της Κυριακής.

Το βράδυ του Σαββάτου εκπρόσωποι του συλλόγου μας θα συμμετάσχουν σε συζήτηση για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη που οργανώνει το περιοδικό Σπούτνικ στην πλατεία  Δασκαλογιάννη.

 

Δελτίο Τύπου:  Παιδικό-Οικογενειακό Ραδιόφωνο Family Fm 89.5

4η Εκδήλωση Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ηράκλειο Κρήτης

Το Παιδικό-Οικογενειακό Ραδιόφωνο Family Fm 89.5 διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά τηη Βραβευμένη εκδήλωση (με χρυσό βραβείο από τα REGIONAL MEDIA AWARDS 2016 ) Κυκλοφοριακής Αγωγής θεσμό για τα παιδιά και για τους γονείς τους στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2017 από τις 11:00 έως τις 20:00 (Διάλειμμα 14:30-17:00).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου ,της Περιφέρειας Κρήτης και την Υποστήριξη της ΔΗΚΕΗ.

Η καλή οδική συμπεριφορά είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους! Η έναρξη της σχολικής περιόδου είναι και αφετηρία δεκάδων μετακινήσεων για τους γονείς.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι τα παιδιά να αποκτήσουν από τώρα κυκλοφοριακή συνείδηση και να είναι παρατηρητές των γονιών τους σε κάθε τους διαδρομή.

Θα υπάρχουν 18 στάσεις υποχρεωτικής θεωρητική εκπαίδευσης και πρακτική εξάσκηση σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή με μπαταριοκίνητα οχήματα με πραγματικά σήματα.

Στην εκδήλωση συγκεντρώνουμε σχολικά είδη για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης και βιβλία για τη Βικελαία βιβλιοθήκη.

H εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους θα υπάρχουν κεράσματα και πολλές δραστηριότητες από τους Χορηγούς και τους φορείς για τα παιδιά και τους γονείς.

Συμμετέχουν οι Φορείς:

Εργαστήριο υγείας και οδικής ασφάλειας ΤΕΙ Κρήτης, Ελληνική Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία ΕΚΑΒ Ηρακλείου, 3η ΕΜΑΚ, Σαμαρείτες Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ΔΗΚΕΗ, ΙΟΑΣ (Ινστιτούτο Πάνος Μυλωνάς), Βαγγέλης Αυγουλάς Blog Με Αλλα Μάτια, Εθελοντές ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου, ΠΑΣΑΠ, Σύλλογος Αμέα Δικαίωμα στη Ζωή, Σύλλογος SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, Σύλλογος Αμέα ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Σύλλογος Φίλων και Παιδιών με Μειωμένη Όραση, ΠΣΤ, Ομάδα Δίας.

Advertisements