Ετικέτες

Η Διεθνής Ένωση Πολιτικής Υγείας (International Association of Health Policy – IAHPE), σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλο­νίκης και το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου διοργανώνουν το 18ο Συνέδριο της Ένωσης, στη Θεσσαλονίκη από τις 21 ως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017.

Ακολουθώντας μια παράδοση 41 χρόνων, το συνέδριο της IAHPE θα επικεντρώσει στις σύγχρονες αναδιαρθρώσεις των συ­στημάτων υγείας και των πολιτικών υγείας στην Ευρώπη στα πλαίσια της τρέχουσας καπιταλιστικής κρίσης και ανασυγκρότησης. 

Ο SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ είναι ένας απο τους επίσημους υποστηρικτές του συνεδρίου και θα συμμετάσχει σ αυτό θέλοντας να προβάλει την ανάγκη το ζήτημα των τροχαίων συγκρούσεων και το θυμάτων τους να αντιμετωπιστεί πανευρωπαικά σαν ζήτημα Δημόσιας Υγείας, κατι που δεν ισχύει σήμερα μια και αποκλειστικά αρμόδιοι για την «διαχείριση του θέματος έχουν οριστεί απο την Ευρωπαική Ένωση ο επίτροπος Μεταφορών και το σε κάθε κράτος σχετικά υπουργεία.

Ταυτόχρονα θα προβάλουμε την ανάγκη υιοθέτησης μια κοινής ευρωπαικής πολιτικής που θάχει σαν κριτήριο τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι των οχημάτων και των παραγωγών τους. Με κοινά όρια ταχύτητας, όρια αλκοόλ στο αίμα, κοινή διοικητική και ποινική αντιμετώπιση της παραβατικότητας, αξιόπιστες δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης και συμπαράστασης στα θύματα και ενα ενιαίο στόχο για τον περιορισμό του τροχαίου τραύματος, του θανάτου και της αναπηρίας που δεν μπορεί να είναι άλλος απο το Όραμα  Μηδέν.

Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 5:00 μ.μ., στην Αίθουσα της Παλιάς Φιλοσοφικής του ΑΠΘ με ομιλητές τους:

Αλέξης Μπένο, καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής ΑΠΘ (Ελλάδα)
Feride Aksu Tanik, πρόεδρος Διεθνούς Ένωσης για την Πολιτική Υγείας, καθηγήτρια σε διαθεσιμότητα από το καθεστώς Ερντογάν (Toυρκία)
Vicente Navarro, ιδρυτικό στέλεχος της Ένωσης, Πανεπιστήμιο John Hopkins University (ΗΠΑ)
David Himmelstein, καθηγητής City University της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ).

Το bog του Συνεδρίου: ΕΔΩ πληροφορίες στα ελληνικά: ΕΔΩ

Περισσότερα: Ένα δικό μας συνέδριο, του Δημοσθένη Παπαδάτου – Αναγνωστόπουλου: ΕΔΩ

 

 

 

Advertisements