Ετικέτες

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 16-22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week) με αποκορύφωμα την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στις 22 Σεπτεμβρίου, είναι μία ευρωπαϊκή εκστρατεία που προωθεί τη βιώσιμη αστική κινητικότητα . Αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να κινητοποιηθούν οι πολίτες, να αλλάξουν συμπεριφορά και να σημειωθεί πρόοδος, από την πλευρά των τοπικών αρχών, προς την κατεύθυνση μιας πιο βιώσιμης στρατηγικής μεταφορών.
Οι τοπικές αρχές ενθαρρύνονται να διοργανώνουν δραστηριότητες ευαισθητοποίησης σε αστικά ζητήματα και σταδιακά να δρομολογούν μόνιμα μέτρα που θα βελτιώσουν τη βιώσιμη κατάσταση των μεταφορών στις πόλεις τους.

Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας από την ίδρυσή της συμμετέχει σε αυτήν την εκστρατεία διοργανώνοντας δράσεις όπως : Επισκέψεις σε σχολεία, ημερίδες για τη βιώσιμη κινητικότητα, μαθήματα στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με ποδήλατα, διανομές ενημερωτικού υλικού στους δημότες της Κατερίνης, εορτασμό της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο με ποικίλες δράσεις στο κέντρο της πόλης.
Φέτος, η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης διοργανώνει τον εορτασμό της ΗΜΕΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στην Πλατεία Ελευθερίας.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε και να στηρίξετε με την παρουσία σας τις δραστηριότητες που θα διοργανωθούν (Ζωγραφική στην άσφαλτο, παιδικές κατασκευές-κυκλοφοριακή αγωγή, παιχνίδια, αθλοπαιδιές, μουσικοκινητική αγωγή, χορευτικές-αθλητικές επιδείξεις).
Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας εάν μπορείτε και επιθυμείτε να συνδράμετε ως εθελοντές στη μεγαλύτερη γιορτή αστικής μετακίνησης που λαμβάνει χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για λεπτομέρειες και διευκρινήσεις επικοινωνήστε μαζί μας ηλεκτρονικά είτε στα τηλέφωνα  6908784288(Δήμητρα Γκόλια, Πρόεδρος), 6937105070 (Μαρία Δαλαμήτρα, Γραμματέας), ή ακόμα στην ομάδα μας στο Facebook ή Instagram.
 
Για την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Περισσότερα για την Ποδηλατική Από-Δραση: ΕΔΩ

Advertisements