Ετικέτες

ΘΕΩΡΙΑ

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Προαγωγή Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας» διοργανώνεται απο το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας των ΤΕΙ – Κρήτης. Η ημερίδα αποτελεί συνέχεια της συστηματικής δραστηριότητας του Τμήματος στο οποίο υπάρχει θεσμοθετημένο Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας. (Περισσότερα για το Εργαστήριο:ΕΔΩ).

Η ημερίδα είναι ανοικτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων ΣΕΥΠ – ΤΕΙ στο Ηράκλειο απο τις 9 το πρωί την Δευτέρα 29 Μαίου.

Στους ομιλητές περιλαμβάνεται και ο πρόεδρος του SOS Τροχαία Εγκλήματα Γιώργος Κουβίδης με θέμα της παρέμβασης του : «Χωρίς Δικαιοσύνη δεν θα υπάρξει Ειρήνη στους Δρόμους«. Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ομιλητές : ΕΔΩ

ΠΡΑΞΗ

Την ίδια ημέρα στις 10 τοπρωί, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στην Αγία Πελαγία οι κάτοικοι θα αποκλείσουν τον δρόμο διεκδικώντας για πολλοστή φορά την δημιουργία ενος ασφαλούς κόμβου που θα εγγυάται την ασφαλή μετακίνηση των αναρίθμητων επισκεπτών της περιοχής και θα συμβάλει στο να σταματήσουν επιτέλους οι επαναλαμβανόμενες τροχαίες συγκρούσεις που με βάση τη δεδομένη κατάσταση μόνο «ατυχήματα» δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.  Είναι απόλυτα βέβαιο πως και φέτος το καλοκαίρι που η κυκλοφορία εκτοξεύεται στην περιοχή θα έχουμε δυστυχώς και πάλι πλήθος συμβάντων με άγνωστα αποτελέσματα.

Παρότι ο Δήμαρχος της περιοχής ανακοίνωσε σε επιτόπια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα πως «έχει αποσπάσει νέα δέσμευση από την Περιφέρεια Κρήτης ότι θα διατεθεί το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων που απαιτείται για τη δημιουργία ασφαλούς κόμβου στην περιοχή»  οι κάτοικοι προχωράνε στην κινητοποίηση μαι και οι δεσμεύσεις ανανεώνονται περιοδικά αλλά το έργο δεν υλοποιείται. Περισσότερα: ΕΔΩ

Advertisements