Ετικέτες

8 Νοεμβρίου 2012:  Με 158 ψήφους (135 κατά) υπερψηφίστηκε μετά από δίχρονη προσπάθεια των ασφαλιστικών εταιρειών η τροπολογία που στερεί τις αποζημιώσεις που κατέβαλε το επικουρικό  στα θύματα τροχαίων εγκλημάτων (θύματα ανασφαλίστων οδηγών & ασφαλισμενων σε ασφαλιστικες που χρεοκόπησαν).

Υπερψηφίστηκε απ όλους τους παρόντες βουλευτές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

  • Η τροπολογία που η επιστημονική επιτροπή της Βουλής θεωρεί ότι βρίσκετε στα όρια της Συνταγματικότητας, μη συμβαδίζουσα με τις Οδηγίες της ΕΟΚ προς τις οποίες έχουμε εναρμονιστεί, και με πολλά ζητήματα που υπόκεινται σε δικαστική εκτίμηση.
  • Η τροπολογία που η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων χαρακτηρίζει «κατάπτυστη» και υπαγορευμένη από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Η τροπολογία αυτή που επεδίωξε πάση θυσία και παρα τις προειδοποιήσεις να ψηφιστεί ο τότε υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σημερα κεντρικός τραπεζίτης(!), κρίθηκε αμέσως αντισυνταγματική από όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης.

Σήμερα σύμφωνα με ενημέρωση της Επιθεώρησης Συγκοινωνιακού Δικαίου (ΕΔΩ) γνωστοποιήθηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που συνεδρίασε τον περασμένο Νοέμβρη, συμφωνα με την οποία κρίθηκαν οριστικά Αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου 4092/2012 για το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Μετά από τεσσεράμισι χρόνια ταλαιπωρίας εκατοντάδων οικογενειών θυμάτων ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικήσουν ότι δικαιούνται.

Μάταια θα περίμενε βέβαια κάποια ένδειξη αυτοκριτικής από αυτόν που επεδίωξε αυτή τη σαδιστική νομοθετική ρύθμιση και απο όσους την ψήφισαν.

Ελπίζουμε να μην επιχειρηθεί με οποιονδήποτε τρόπο μια επανάληψη της καθώς είναι προφανές πως οι άνθρωποι των ασφαλιστικών εταιρειών κατέχουν πάντα νευραλγικές θέσεις ενώ ταυτόχρονα στο φάσμα συχνοτήτων που ακούει η εξουσία δεν γίνεται αντιληπτή η φωνή των θυμάτων.  Σχετικα: ΕΔΩ – ΕΔΩ – ΕΔΩ   

 

 

Advertisements