Ετικέτες

Μετά από ενημέρωση φίλων για την τοποθέτηση και λειτουργία ενημερωτικών πινακίδων και μάλιστα με εναλλασσόμενα μηνύματα από τον Δήμο Ζωγράφου κατά τρόπο που να αποσπά την προσοχή των οδηγών στείλαμε στις 23 Μαρτίου σχετική επιστολή προς την κα Τίνα Καφατσάκη, Δημάρχου Ζωγράφου και τον κο Νίκο Κικάκη, αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα, σχεδόν είκοσι ημέρες μετά ουδεμία απάντηση λάβαμε και οι πινακίδες παραμένουν στην θέση τους και λειτουργούν κανονικά.
Έχουμε συνηθίσει οι Δημοτικοί Άρχοντες να μην απαντάνε καν σε επιστολές. Είχαμε επίσης συνηθίσει να παραβιάζουν συστηματικά το νόμο για την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση χωρις να τους απασχολεί αν θα σκοτωθεί κάποιος άνθρωπος και αν οι ίδιοι καταδικαστούν γι αυτό (όπως οι τ. δήμαρχοι Αμαρουσίου Τζανίκος, Γαλατσίου Τσίρος κα).
Τώρα θα πρέπει να συνηθίσουμε το νέο επίτευγμα της ενημέρωσης εν ώρα οδήγησης με εναλλασσόμενα μηνύματα που εισήγαγε ο Δήμος Ζωγράφου.
Να υποθέσουμε ότι τα νέα γι αυτό που ονομάζεται απόσπαση προσοχής και τις συνέπειες του δεν έχουν φτάσει ακόμα στου Ζωγράφου;
Αθήνα 23 Μαρτίου 2017

ΘΕΜΑ: Ενημερωτικές πινακίδες του Δημου Ζωγράφου.

Προς τον Δημο Ζωγράφου

Με έκπληξη διαπιστώσαμε πως στην περιοχη του Δήμου σας έχουν τοποθετηθει στο οδικό δίκτυο ενημερωτικές πινακίδες του Δήμου Ζωγράφου.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η τοποθέτηση πινακίδων οποιουδήποτε είδους και απο οποιονδήποτε στο οδικό δίκτυο καθετα προς τη ροή της κυκλοφορίας δηλαδή πινακίδων που απευθύνονται στους επιβάτες των αυτοκινήτων (και βέβαια και στους οδηγούς) είναι πράξη ιδιαίτερης επικινδυνότητας μια και προκαλεί απόσπαση της προσοχής των οδηγών με αύξηση της πιθανότητας πρόκλησης σύγκρουσης.

Επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας είναι το γεγονός πως οι πινακίδες που έχουν τοποθευηθεί απο τις υπηρεσίες του Δήμου σας επι της Ούλαφ Πάλμε είναι φωτεινές με εναλασσόμενα μηνύματα.

Η υπάρχουσα νομοθεσία απαγορεύει την τοποθέτηση πινακίδων κατ αυτό τον τρόπο.

Σας ζητάμε να αφαιρέσετε όσες πινακίδες έχουν τοποθετηθεί κατ αυτό τον τρόπο.

Δυστυχώς στη χώρα μας υπάρχει πικρή εμπειρία απο την λειτουργία των παρανομων πινακίδων στο οδικό δίκτυο με δεκάδες θύματα.

Πιστεύουμε πως ο Δήμος σας, οπως και όλοι οι Δήμοι θα πρέπει να δίνουν το παράδειγμα στα ζητήματα που αφορούν την οδική ασφάλεια και να αντιμετωπίζουν και τα πιο μικρά θέματα με κριτήριο την ασφάλεια των χρηστών του οδικού δικτύου..

με εκτίμηση, στη διαθεση σας για καθε συνεργασία

για τον SOS Τροχαία Εγκλήματα

ο πρόεδρος Γιώργος Κουβίδης

ο γενικος γραμματέας Αλέξανδρος Κρητικός

Advertisements