Ετικέτες

Όσοι έχουν χάσει ανθρώπους τους σε τροχαία εγκλήματα ξέρουν πως Δικαιοσύνη γι αυτούς δεν υπάρχει. Το έγκλημα είναι μη αναστρέψιμο.

Απ αυτό το σημείο μέχρι την πρόκληση  της διατίμησης της ανθρώπινης ζωής υπάρχει μεγάλη απόσταση. Ωστόσο πολιτεία και δικαιοσύνη δεν διστάζουν να την διανύσουν. Πριν ένα μήνα περίπου στο Βόλο για τον φόνο τριών νέων, των αδερφών Κουτσιαρή, της Ιωάννας 18 ετών και της Κατερίνας 21 ετών και του Φίλιππα Καπανιάρη 20 ετών ο δράστης οδηγός νταλίκας καταδικάστηκε πρωτόδικα) σε επτά (7) χρόνια φυλάκιση (εξαγοράσιμη). (ΕΔΩ)

Χθες στην Πάτρα για τρεις ζωές πάλι η ποινή ήταν η χαμηλότερη δυνατή: τέσσερα χρόνια και δυο μήνες με αναστολή. (ΕΔΩ)

Δεν έγινε και κάτι το σοβαρό. Πλημμέλημα, Αμέλεια. Αμέλεια… κατά συρροή…

Ούτε καν αφαίρεση της άδειας οδήγησης από τους δράστες. Να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Πριν ακόμα γραφτεί η απόφαση τέσσερις νέοι άνθρωποι (απο 17 εως 21 ετων) έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο στην Θεσσαλονίκη και άλλος ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση (ΕΔΩ).  Σύμπτωση…

 

Πάτρα: Φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών για τον οδηγό του Ι.Χ. μέσα στο οποίο είχαν πνιγεί τρεις νέοι

Στις 27 Μαρτίου 2017, μετά από μία ακροαματική διαδικασία που διήρκησε σχεδόν 9 ώρες και με την ατμόσφαιρα να είναι ηλεκτρισμένη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών καταδίκασε σε φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών τον 24χρονο που οδήησε το ΙΧ του στο βυθο του παλιού λιμανιού της Πάτρας τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου 2015 με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τρεις επιβαίνοντες: ο 21χρονος Ανδρέας Αλέξης από την Πάτρα, η 23χρονη Ρεγγίνα Ιακ. Ζαπάντη από την Πάτρα και η 20χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη, φοιτήτρια από την Καλαμάτα.

Η Εισαγγελέας είχε ζητήσει η ποινή να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η απόφαση, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό.Η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση επιδιώκοντας την μείωση της ποινής..

Ο 24χρονος οδηγός του οχήματος ήταν κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για επικίνδυνη σωματική βλάβη,

Η πλευρά της πολιτικής αγωγής ζήτησε από το δικαστήριο το αδίκημα να μετατραπεί από πλημμέλημα σε κακούργημα, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε.

Ο οδηγός υποστήριξε ότι μπέρδεψε την κίτρινη λωρίδα που βρίσκεται στην άκρη του δρόμου και την θεώρησε ως διαχωριστική λωρίδα του ρεύματος κυκλοφορίας του, την ακολούθησε και έπεσε στο νερό.

k-i-%cf%86-%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%83

Ι. Κουτσιαρή, 18                       Κ. Κουτσιαρή, 21            Φ. Καπανιάρης, 20

Ο πατέρας της 18χρονης Νεφέλης που κι αυτής η ζωή αποτιμήθηκε πρόσφατα σε δυόμιση χρόνια με αναστολή, από το Πλημμελιοδικείο Πατρών (ΕΔΩ), Γιώργος Σπηλιόπουλος σημειώνει στη σελίδα του στο fb:

«4 χρόνια και 2 μήνες,με δυνατότητα έφεσης και ανασταλτικό χαρακτήρα, βεβαίως βεβαίως (ήτοι 16 μήνες για κάθε σκοτωμένο παιδί)…Αυτή είναι μία ακόμα ετυμηγορία που μας απογοητεύει, άρτι ανακοινωθείσα από το Πλημμελειοδικείο(!!!) για τις ανθρωποκτονίες της Ρεγγίνας, του Ανδρέα και της Γεωργιάνας στην Πάτρα, στις 21 Σεπτέμβρη 2015, από κάποιον ‘παραπλανηθέντα’ κι ‘εσωστρεφή’ (τα ‘προσωπικά δεδομένα’ δε μου επιτρέπουν να πω περισσότερα για τα στοιχεία του) …Για μια ακόμα φορά διαπιστώσαμε επί τόπου τους λόγους που τα Τροχαία Εγκλήματα δε θα σταματήσουν σε τούτη εδώ την πόλη, για μια ακόμα φορά ακούσαμε να λέγονται ‘ατυχήματα’ οι φόνοι νέων ανθρώπων στην άσφαλτο, για μια ακόμα φορά το θράσος και η ξετσιπωσιά στο ακροατήριο περίσσεψε. Θα συνεχίσουμε, όμως. Τα ματαιωμένα όνειρα των παιδιών μας, διαρκείς εφιάλτες κάθε ανόητου…»