Ετικέτες

Tο Δικαστήριο της Οξφόρδης απέρριψε την προσφυγή για άρση της απόφασης αφαίρεσης της άδειας οδήγησης της 34χρονης Susie Wolff.

Η Wolff οδηγός της Williams στη Formula1 από το 2012 μέχρι το 2015 σήμερα εργάζεται ως “πρεσβευτής της Mercedes”, είναι σύζυγος του εκτελεστικού Διευθυντή της Mercedes F1, και συμμετέχει στην ομάδα σχολιαστών της Formula 1 του Channel 4. Παράλληλα μαζί με με το MSA (Motor Sport Association) έχει ιδρύσει την φιλανθρωπική (charity –συμφωνα με την Αγγλική νομοθεσία) οργάνωση Dare to be Different (Τόλμησε να διαφέρεις) που προτρέπει τις γυναίκες να ασχοληθούν με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η Wolff κατα τη συζήτηση της ένστασης της είπε στη δικαστή ότι η απώλεια της άδειάς της ήταν «ιδιαίτερα ενοχλητική» και θα είχε επιπτώσεις στην φιλανθρωπική της δράση.

Τον Ιούνιο του 2015 η Wolff καταγράφηκε να τρέχει με 35mph (56km/h) σε μια ζώνη με όριο τα 30mph (48 km/h) στο χωριό East Hanney του Oxfordshire.

Η Wolff, είχε ήδη εννέα βαθμούς ποινής στο point system για δύο προηγούμενες παραβάσεις του ορίου ταχύτητας και το Νοέμβριο της απαγορεύθηκε από το δικαστήριο η οδήγηση για έξι μήνες.

Η απαγόρευση είχε ανασταλεί μέχρι την ακρόαση της ένστασης της που έγινε την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017. Η Wolff είπε στο δικαστήριο: «Δεν είμαι θηλυκός μαχητής του δρόμου. Κρατώ την ταχύτητα για τις πίστες». Ζήτησε την άρση της απαγόρευσης επειδή αυτή θα μπορούσε να έχει «τεράστιες επιπτώσεις» στη φιλανθρωπική δράση της που έχει σαν στόχο την ενθάρρυνση κοριτσιών να συμμετέχουν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είπε: «Βρίσκομαι μέσα σε μια ιδιαίτερα δυσάρεστη κατάσταση, είμαι επαγγελματίας οδηγός και η σύλληψη μου λόγω ταχύτητας αλλά και η αφαίρεση της άδεια οδήγησης για αυτό το λόγο θα είχε μια επίδραση στη φήμη μου».

Είμαι το «πρότυπο» για εκατοντάδες κορίτσια της φιλανθρωπικής μου οργάνωσης Dare to be Different τις οποίες προσπαθώ να βοηθήσω και δεν θέλω να τις εγκαταλείψω. Είπε επίσης πως δεν θα μπορούσε να συμμετέχει πλήρως στις φιλανθρωπικές δράσεις ούτε να εργαστεί προωθώντας τις Mercedes αν δεν μπορούσε να οδηγεί.

Αλλά η δικαστής Sara Campell απέρριψε την προσφυγή της και είπε: «Μπορεί γι αυτήν να είναι μια δυσάρεστη κατάσταση, αλλά αυτό μπορεί να είναι ένα σωτήριο μάθημα για εκείνους που γνωρίζουν τα γεγονότα»

Εκτός απο την στέρηση της άδεια οδήγησης η Wolff τιμωρήθηκε με πρόστιμο £500 (577 ευρώ) και με £345 (398 ευρώ) για τα δικαστικά έξοδα.

ΠΗΓΗ: BBC  

ΥΓ.  Πολλά θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς σε σχέση με την υπόθεση. Ανάμεσα τους ο χαρακτηρισμός ως φιλανθρωπικής δράσης της προώθησης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το γεγονός οτι μάλλον η κυρία Wolff, τρις υπότροπος για παραβίαση ορίου ταχύτητος, είναι μάλλον στον κόσμο της και χρησιμοποιεί επιχειρήματα που θα μπορούσαν να κατανοήσουν οι εργοδότες ή οι θαυμαστές της αλλά όχι ένα (αγγλικό τουλάχιστον) δικαστήριο.

Ας κρατήσουμε ένα: η απόφαση ελήφθη για παραβίαση ορίου ταχύτητας (από υπότροπο) σε κατοικημένη περιοχή κατα 8 km/h. Δεν ξέρουμε αν στην Ελλάδα συνελήφθη ποτέ οδηγός για τέτοια υπέρβαση του ορίου ταχύτητος. Ξέρουμε πως αν είχε συλληφθεί όμως δεν θα είχε καμιά ποινή στο point system και θα του επέβαλαν πρόστιμο 40 ευρώ που αν το πλήρωνε σε 10 ημέρες θα γινόταν 20 ευρώ.

Λάθος χώρα διαλέξατε κα Wolff..

 Η φιλάνθρωπος – παραβατική προωθεί την Mercedes…

 

 

 

 

Advertisements