Ετικέτες

Αιμίλιος Ιωάννου, ετων 17 για πάντα..

Αιμίλιος Ιωάννου, ετων 17 για πάντα..

Ανακοίνωση SOS Τροχαία Εγκλήματα

Αμεση έκδοση της Εφης Ηροδότου του Ηρόδοτου Ηροδότου και της Νίτσας Ηροδότου στην Κύπρο.

Πλήρης δημοσιοποίηση και καταλογισμό ευθυνών γι αυτούς που τους περιέθαλπταν στην Ελλάδα.

Συμφωνα με τις πληροφορίες των ΜΜΕ συνεληφθη σήμερα 8 Ιανουαρίου 2017 η Εφη Ηροδότου, υπ αριθμόν ένα καταζητούμενη με Διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Europol. Μαζί της συνελήφθησαν οι επίσης καταζητουμενοι γονείς της Ηρόδοτος Ηροδότου (στρατιωτικός) και Νίτσα Ηροδότου.

Η Εφη Ηροδότου, 20χρονη τότε, στις 27 Δεκέμβρη του 2007 στη Λεμεσό  οδηγώντας μεθυσμένη, παραβίασε το κόκκινο, σκότωσε και εγκατέλειψε τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου.

Σε μια δίκη με ψευδομάρτυρες, πλαστά έγγραφα και διάφορα άλλα, περίεργα ή συνήθη, καταδικάστηκε μόνο για την εγκατάλειψη και αθωώθηκε για την ανθρωποκτονία και τις άλλες κατηγορίες. Μετά απο έφεση  του Γενικού Εισαγγελέα της Κυπρου και τον ορισμό επανάλειψης της δίκης η οικογένεια Ηροδότου διέφυγε στο εξωτερικό και από το 2012 καταζητείτο από την Κυπριακή Αστυνομία και την Interpol.

Στη μνήμη του Αιμίλιου Ιωάννου και των αμέτρητων συνανθρώπων μας που σκοτώνονται και εγκαταλείπονται στους δρόμους ο  SOS Τροχαία Εγκλήματα ζητάει την άμεση έκδοση της οικογένειας Ηροδότου στην Κύπρο. Ζητάμε επίσης την πλήρη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων  για το που και σε ποιους είχε βρεί καταφύγιο η ομάδα των καταζητουμένων και την ποινική δίωξη όσων τους προστάτευαν.

Εάν όπως αναφέρουν τα Κυπριακά ΜΜΕ η σύλληψη έγινε σε εκκλησιαστικό χώρο προφανώς δημιουργείται ένα ακόμα θέμα που πρέπει να φωτιστεί πλήρως.΄

Επειδη όλες τις παραπάνω πράξεις (να εμπλέκεσαι σε φόνο, να διαφεύγεις οικογενειακώς εν όψει της δίκης, να καταζητείσαι και να μη σε εντοπίζουν επι πενταετία)   δεν μπορεί να τις κάνει ο οποιοσδήποτε  χωρίς υποστήριξη, εκφράζουμε την ανησυχία μας πως η συμπαράσταση που βρήκαν μέχρι σήμερα από διάφορες πλευρές οι δράστες δεν θα πάψει να υπάρχει..

Καλούμε όλες τις οικογένειες θυμάτων τροχαίων και κάθε πολίτη που πια έχει φτάσει στα όρια του με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους με το πογκρόμ θανατηφόρων συγκρούσεων που προκαλειται από επιθετικούς οδηγούς για τους οποίους η ελληνικη Δικαιοσύνη ακόμα και όταν εγκαταλείπουν τα θύματα τους τους κατηγορεί για πλημμέλημα να είναι σε ετοιμότητα για να απαιτήσουμε δυναμικά την ΑΜΕΣΗ έκδοση της οικογένειας Ηροδότου στην Κύπρο και την ΑΜΕΣΗ διαλευκανση του ζητήματος της υπόθαλψης τους.

8 Ιανουαρίου 2017

Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα                                                  Από το site της Europol το Δεκέμβρη 2016:  Η Εφη Ηροδότου επικεφαλής των πλέον καταζητούμενων στην Ευρώπη

Ενημερωτικά για την υπόθεση

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 συνελήφθη στην Ελλάδα η καταζητούμενη με Διεθνές ένταλμα σύλληψης Έφη Ηροδότου που στις 27 Δεκέμβρη του 2007 στην Κυπρο οδηγώντας μεθυσμένη σκότωσε και εγκατέλειψε τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου. (σχετικα με την σύλληψη: ΕΔΩ)

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στον ηλεκτρονικό τύπο της Κύπρου η σύλληψη έγιναν σε εκκλησιαστικό χώρο…

Μαζί της συνελήφθησαν οι επίσης καταζητούμενοι γονείς της Ηρόδοτος Ηροδότου, στρατιωτικός και Νίτσα Ηροδότου. Και οι τρεις είχαν εγκαταλείψει την Κύπρο εν όψει της εκδίκασης της έφεσης που άσκησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου μετά απο πλήθος στοιχείων που κατέδειξαν πως η πρωτόδικη εν μέρει αθωωτική για τη δράστη απόφαση στηρίχτηκε σε ψευδομαρτυρίες, πλαστά έγγραφα και διάφορα άλλα. Τους καταζητούσε η Κυπριακή Αστυνομία απο το 2012 και η Europol εκτιμούσε ότι βρίσκονταν στην Ελλάδα ή το  Ηνωμένο βασίλειο.  irodotou                          Απο το site της Europol: Στις 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007 το καταζητούμενο πρόσωπο είχε εμπλακεί σε ένα τροχαίο δυστύχημα, στη Λεμεσό. Σαν αποτέλεσμα αυτού, ένας μαθητής 17 ετών τραυματίστηκε και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι το δυστύχημα συνέβη λόγω υπαιτιότητας της καταζητούμενης και αυτή κατηγορήθηκε για την πρόκληση τροχαίου δυστυχήματος, ενώ οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ,  για ανθρωποκτονία από αμέλεια ή από έλλειψη προσοχής ή από επικίνδυνη οδήγηση, παραβίαση ερυθρου σηματοδότη και εγκατάλειψη του τόπου του συμβάντος χωρίς να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια στο θύμα. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού την έκρινε αθώα σχετικά με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της μέθης και της παραβίασης σηματοδοτη και ένοχη για την εγκατάλειψη. Και της επέβαλε 2 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Ο Γενικός εισαγγελέας άσκησε έφεση στη δικαστική απόφαση και παραπέμφθηκε για να  δικαστεί εκ νέου. Κατά τη διάρκεια της δίκης διαπιστώθηκε ότι η καταζητούμενη παρουσίασε πλαστά έγγραφα προκειμένου να παραπλανήσει το Δικαστήριο και παρουσίασε επίσης παραπλανητικές μαρτυρίες προκειμένου να αποφύγει την καταδίκη. Παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας Κύπρου δεν στάθηκε δυνατό να εντοπίστεί και σύμφωνα με πληροφορίες που έφυγε από την Κύπρο για άγνωστο προορισμό, πιθανώς την Ελλάδα ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Πιθανόν μαζί της βρίσκονται και οι επίσης καταζητούμενοι με διεθνές ένταλμα σύλληψης γονείς της  Ηροδότου Ηρόδοτος (ημερομηνία γεννήσεως 11/10/1955) και η μητέρα της Ηροδότου Νίτσα (ημερομηνία γεννήσεως 02/06/1959)                                                 interpolΗ πρωτοφανής αυτή υπόθεση εγκατάλειψης θύματος και στη συνέχεια οικογενειακής εγκατάλειψης της χώρας θα μας απασχολήσει και στην συνέχεια μια και προφανώς άνθρωποι που δεν διστάζουν να συμπεριφέρονται έτσι (και που σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος στηρίχτηκαν για να πετύχουν την πρώτη απόφαση σε πολιτικές γνωριμίες) θα έχουν και τις ανάλογες γνώσεις και υποστήριξη για να καθυστερήσουν όσο γίνετε ή και να αποτρέψουν την έκδοση τους στην Κύπρο.

 

Advertisements