Ετικέτες

Η Κυριακή 20 Νοεμβρίου είναι φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων. Όπως κάθε χρόνο απο το 2009 εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του συλλόγου μας αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, επικεντρωμένες στο ζήτημα Δικαιοσύνη & Τροχαία Εγκλήματα. (Αναλυτικό πρόγραμμα σε επόμενη ανάρτηση μας).

Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα είναι σύλλογος που στη συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από μέλη οικογενειών που έχουν χάσει ανθρώπους τους σε τροχαίες συγκρούσεις. Εκατό περίπου οικογένειες συμμετέχουν σ αυτόν.

Έχοντας σαν πρόταγμα την αλληλεγγύη και όχι την συμπόνοια.

Υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των θυμάτων και πρώτα απ όλα τη Μνήμη. Προτάσσοντας τα Πρόσωπα των Θυμάτων και όχι τις καμπύλες των στατιστικών.

Διεκδικώντας Σεβασμό για τα θύματα των τροχαίων και όχι το να «ζήσουμε για να τους θυμόμαστε»

Απαιτώντας Δικαιοσύνη μαχόμενοι ενάντισ στην Αμνήστευση των τροχαίων εγκλημάτων.

Ο λόγος μας μάλλον «ξενίζει» αρκετούς. Είναι όλοι αυτοί που δεν τους ξενίζει το τρομερό ρεκόρ παραγωγής θανάτου και αναπηρίας στους ελληνικούς δρόμους.

Που θλίβονται βέβαια με ότι συμβαίνει αλλά…δεν μπορούν να δεχτούν πως το να σκοτώνεις η να τραυματίζεις βαριά έναν άνθρωπο οδηγώντας μεθυσμένος, παραβιάζοντας τα όρια ταχύτητος, παραβιάζοντας το κόκκινο, μιλώντας το κινητό δεν είναι τίποτα άλλο παρά απλώς αμέλεια. πως το να τοποθετείς παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, να κατασκευάζεις επικίνδυνους δρόμους, να μην τους συντηρείς είναι επίσης απλώς αμέλεια.

Είναι οι ίδιοι που αρνούνται να περιορίσουν τα όρια ταχύτητας, να μειώσουν τα όρια αλκοόλ στο αίμα για τους οδηγούς, να αφαιρούν την άδεια οδήγησης απο τους δράστες τροχαίων εγκλημάτων.

Είναι αυτοί που συνήθισαν να ζουν και προσπαθούν να κάνουν και τους άλλους να «ζήσουν» με την ιδέα (νόμο) πως το να εγκαταλείψεις έναν άνθρωπο τον οποίο τραυμάτισες δεν είναι δα και τίποτα φοβερό. Ένα απλό πλημμέλημα είναι…

Όλο αυτό το «ιδεολογικό οπλοστάσιο» το οποίο αντιμαχόμαστε είναι η εμπροσθοφυλακή ενός πραγματικού οπλοστασίου εκατομμυρίων μηχανοκινήτων μέσων που καταδυναστεύουν και απειλούν την ζωή μας. Ξέρουμε με ποιους και με τι έχουμε να κάνουμε. Το βιώσαμε στην χειρότερη εκδοχή του. Γι αυτό δεν μας προκαλεί την παραμικρή έκπληξη ούτε η αντιμετώπιση μας απο την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, ούτε η άρνηση στοιχειώδους στήριξης των δράσεων μας απο τους «αρμόδιους φορείς». (Περισσότερα προσεχώς)

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στην εθελοντική προσφορά ανθρώπων με την βοήθεια των οποίων ο SOS Τ.Ε. κρατήθηκε ουσιαστικά ζωντανός. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν στη σημερινή οριακή για μας συγκυρία η προσφορά ορισμένων ανθρώπων. Για την συνεισφορά τους στη δημιουργία του τηλεοπτικού βίντεο που η προβολή του εγκρίθηκε απο το ΕΣΡ ευχαριστούμε τον Άγγελο Παπαδημητρίου, που το μόνταρε και τον Κώστα Στριφτό για το σπηκάζ.  Για το ηχητικο/ραδιοφωνικό σπότ τον ηθοποιό Γιάννη Τσορτέκη και τον ηχολήπτη Φώτη Παπαθεοδώρου. Για τις αφίσες και τόσο άλλα τον Δημήτρη Αρβανίτη. Όλοι αυτοί εργάστηκαν αφιλοκερδώς και έκαναν δυνατή την παρουσία μας και φέτος.  Πολύ πιο πλούσια παρότι χωρίς χρήματα.

ΥΓ: Αν νομίζετε πως υπάρχει περίπτωση το τηλεοπτικό ή το ηχητικό μήνυμα να μεταδοθεί απο κάποιον σταθμό στειλτε μας μηνυμα στο soste.gr@gmail.com να σας το προωθήσουμε μαζι με την αποφαση του ΕΣΡ

Advertisements