Ετικέτες

Η ομάδα ψυχολογικής στήριξης του SOS Τροχαία Εγκλήματα θα συναντηθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016. Είναι η πρώτη συνάντηση για την νέα περίοδο και θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ημέρας της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής–  Φιλελλήνων 34. Ζάππειο.(2ος όροφος) απο τις 10.30 έως 14.00

Οσοι/ες επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν. Η ομάδα  είναι ανοιχτή σε νέα μέλη και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Την ευθύνη της λειτουργίας της ομάδας έχουν ο ψυχίατρος/ψυχοθεραπευτής κος Γιωργος Αστρινάκης και οι ψυχολόγοι κες Στέλλα Γαλιανού και Δώρα Κουτσανέλλου (εθελοντικη προσφορά απο όλους). Δωρεάν επίσης μας έχει προσφερθει ο χώρος του κέντρου οπου γινονται οι συναντήσεις.

Για όσους χρησιμοποιούν μετρό (μπλέ και κόκκινη γραμμή) βολεύει το Σύνταγμα αλλα είναι αρκετα κοντα και στη σταση Ακρόπολη (κόκκινη γραμμή).

Για επικοινωνια: soste.gr@gmail.com 

Για τυχόν πρόβλημα της τελευταιας στιγμης επικοινωνία με την κα Στέλλα Γαλιανού στο 6946495401

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για την ομάδα μπορείτε να ενημερωθείτε: ΕΔΩ

Ο σύλλογος μας θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός σε μια χώρα με δεκάδες χιλιάδες οικογένειες να έχουν χάσει δικούς του σε τροχαία εγκλήματα να μην  υπάρχει καμιά κρατική δομή ψυχολογικής στήριξης αυτών των  ανθρώπων.  Είναι κι αυτό ένα δείγμα του σεβασμού που απολαμβάνουν τα θύματα.

Το 2011 σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και με την προτροπή του τότε υφυπουργού Υγείας κ. Μ. Μπόλαρη υποβάλαμε στο Υπουργείο Υγείας μια πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ που αφορούσε ένα διετές πρόγραμμα ψυχολογικής στήριξης μελών οικογενειών θυματων τροχαιων συγκρούσεων καθως και επαγγελματιών που εμπλέκονται με το θέμα (διασωστες, πυροσβέστες κλπ) σε έξι πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Αλεξανδρούπολη, Χανιά, Ηράκλειο) σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και με την συμμετοχή ενος μεγάλου αριθμού εθελοντών απο το χώρο της ψυχικής υγείας.. Αν και έφτασε να προεγκριθεί στην συνέχεια το πρόγραμμα “εξαφανίστηκε” χωρις ποτέ να πάρουμε καποια απάντηση για το τι συνέβει. Η αλλαγή κυβέρνησης φυσικά ήταν η προφανής αιτία αλλά και το πολύ χαμηλό χρηματικό ποσο που ζητούσαμε για το μέγεθος του προγράμματος ήταν πιθανόν η αφανής.. (Η πρόταση: ΕΔΩ)sos-%cf%88-%ce%b1

Σχετικά Κείμενα

Αν σας ενδιαφέρει παρακάτω θα βρείτε μερικά σχετικά με το θέμα κείμενα που έχουν αναρτηθεί παλιότερα στο blog μας.

Μετά το Τροχαίο: Ψυχολογικές και Σωματικές επιπτώσεις των θυμάτων ή των συγγενών τους.: ΕΔΩ  Έρευνα απο την Eυρωπαική Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων (FEVR)σε συνεργασία με την Eυρωπαική Eπιτροπή.  

Ανθρωποι πριν και μετα το Τροχαίο: ΕΔΩ  Γράφει ο ο δημοσιογράφος Joshua Prager, παραπληγικός μετα απο τροχαίο.

Τι να πεις σε ένα γονιό που έχει χάσει το παιδί του. ΕΔΩ Γραμμένο απο μια μητέρα που έχει χάσει παιδί.

Απώλεια: ΕΔΩ Γράφει ή Ν.Μ. πού έχασε τον αδερφό της σε τροχαίο.

Μετά το Τροχαίο  τι; …πλέον εύχομαι μόνο Υγεία, κάποτε ευχόμουν και ευτυχία: ΕΔΩ Γράφει η Φιλίζ Καντουχάρ, θύμα τροχαίου.