Ετικέτες

Απομακρύνονται διαφημιστικές αφίσες και πινακίδες από τις λεωφόρους Μεσογείων και Κηφισίας

Σε μια αποφασιστική κίνηση ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής κατεβάζοντας διαφημιστικές αφίσες και πινακίδες από τις κεντρικές νησίδες των λεωφόρων Μεσογείων και Κηφισίας.

Το μέτρο, σε συνδυασμό με σειρά παρεμβάσεων βελτίωσης της κλίσης και αντιολισθηρότητας του οδοστρώματος, του ηλεκτροφωτισμού κ.ά., ελαχιστοποιεί τους κινδύνους και ικανοποιεί παράλληλα χρόνιο αίτημα του πανελλήνιου συλλόγου «SOS τροχαία εγκλήματα».

Η απόφαση υλοποιείται με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Γιώργου Καραμέρου, ο οποίος παράλληλα, καλεί τους δήμους να προχωρήσουν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες επί των κεντρικών οδών αρμοδιότητάς τους.

«Χρέος και ευθύνη όλων μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και καθημερινό μας μέλημα η οδική ασφάλεια των πολιτών» επισημαίνει ο κ. Καραμέρος και προσθέτει: «Δεν συμφιλιωνόμαστε με την ανομία και την παρανομία και το αντιαισθητικό και ρυπογόνο τσουνάμι αφισών και πινακίδων που κατακλύζουν τον ελεύθερο δημόσιο χώρο και εγκυμονούν κινδύνους με τραγικές συνέπειες. Νωπός είναι ακόμη ο άδικος χαμός των νέων συνανθρώπων μας, Γιάννη Σ., Αποστόλη Μ. και Γιάννη Π. στην άσφαλτο της Κηφισίας. Απευθύνω έκκληση προς όλες τις δημοτικές αρχές να προχωρήσουν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε κάθε οδική αρτηρία αρμοδιότητάς τους. Είμαι βέβαιος ότι θα το πράξουν με αίσθημα ευθύνης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ 14/9/2016

Και στη υπόλοιπη Αττική; Και στην υπόλοιπη χώρα;

Η αναμφίβολα θετική προσπάθεια του αντιπεριφερειάρχη  Βόρειου Τομέα της Περιφέρεια Αττικής θα πρέπει να υπενθυμίσει σε όλους πως το ξήλωμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων δεν επαφίεται στην ευαισθησία του κάθε αρμοδίου. Είναι πράξη που επιβάλλεται απο την νομοθεσία (η τοποθέτηση τους έχει χαρακτηριστεί διαρκές έγκλημα) και πριν απ αυτήν απο τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Απ αυτή τη σκοπιά μας ενδιαφέρει απόλυτα όχι μόνο αν αυτή η προσπάθεια θα είναι διαρκής στο Βόρειο τομέα αλλά και αν θα  πραγματοποιηθεί και στους άλλους έξι τομείς (αντιπεριφέρειες) της Περιφέρεια Αττικής όπου το πρόβλημα είναι επίσης υπαρκτό.

Αλλά εκτός από την Αττική υπάρχει και η υπόλοιπη χώρα.

Παρά τις κατά καιρούς παρεμβάσεις του SOS Τροχαία Εγκλήματα και άλλων συλλόγων όπως η ΕΥΘΥΤΑ στη Ρόδο κλπ σε δημοτικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο, σε εκλεγμένους άρχοντες, υπηρεσιακούς παράγοντες και δικαστικές αρχές η εφαρμογή του νόμου για την υπαίθρια διαφήμιση στη χώρα μας φαίνεται να ισχύει επιλεκτικά.

 Παιδιά οικογενειών που ανήκουν στον SOS Τροχαία Εγκλήματα, που έχασαν τη ζωή τους λόγω της μη εφαρμογής των νόμων για την υπαίθρια διαφήμιση. Για να καταλαβαίνουμε γιατί ακριβώς μιλάμε. pin - Αντίγραφο

pin