Ετικέτες

Πανσέληνος στον Αρχαιολογικό χώρο Τυλίσου 

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016            JAZZ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ
ΕΝΑΡΞΗ 21.00                                            ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για 6η συνεχόμενη χρονιά θα συναντηθούμε στον μοναδικό Αρχαιολογικό χώρο Τυλίσου (12 χιλιόμετρα απο το Ηράκλειο Κρήτης, στο δρόμο προς Ανώγεια) συντροφιά με εκλεκτούς μουσικούς για ένα απολαυστικό και ασφαλές ταξίδι. Στο χώρο και στο χρόνο.

Αν ο τόπος, «αρχαιολογικός» αλλά συνάμα 4.000 χρόνια συνεχώς κατοικούμενος και η αυγουστιάτικη Πανσέληνος αποτελούν προυπόθεση για το ταξίδι, και φέτος, όπως κάθε χρόνο  είναι η μουσική που θα μας εκτοξεύσει.1

Sole Voyage

Μια μουσική που θα περιλαμβάνει αλλά και θα ενώνει jazz standars και κρητικούς ρυθμούς με τον μοναδικό τρόπο που οι σημαντικοί και ιδιαίτεροι μουσικοί που θα είναι μαζί μας μπορούν να το κάνουν.

Η Μαρία Μανουσάκη στο βιολί,
Ο Κώστας Αναστασιάδης στα τύμπανα
Ο Μιχάλης Ευδαίμων στο μπάσο
Ο Γιάννης Κυριμκιρίδης στο πιάνο
Ο Tigran Sargsyan στα πνευστά.

Μια ομάδα ανθρώπων με μουσικές – και όχι μόνο-  διαδρομές από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κρήτη και την Νέα Υόρκη, από τον Πόντο μέχρι την Καλιφόρνια και την Ινδία, από την Αρμενία μέχρι…μέχρι τη Σελήνη.

Το μοναχικό ταξίδι

Όπως κάθε χρόνο η συναυλία αυτή είναι αφιερωμένη στον ντράμερ Κώστα Κουβίδη και σ όλα τα θύματα των τροχαίων εγκλημάτων που έχασαν την ζωή τους από τη βία των δερβίσηδων της ασφάλτου που υποθάλπτεται από μια αδιάφορη ή συνένοχη πολιτεία.

Σ αυτό το μοναχικό ταξίδι των θυμάτων και των οικογενειών τους η μουσική είναι ίσως η μόνη που μπορεί να αποδώσει σεβασμό και να μιλήσει στις καρδιές και στις ψυχές των ανθρώπων.

«Μετά τη σιωπή αυτό που είναι πιο κοντά στο να εκφράσει το ανέκφραστο είναι η μουσική» (Aldous Huxley).

Στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε δυστυχώς για μια ακόμα φορά στη χώρα μας είχαμε αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που χάθηκαν από τροχαία. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αύξηση αυτή στην Κρήτη με το σύγχρονο Μινώταυρο να κατασπαράζει ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων ανάμεσα στους οποίους και κάποιους ιδιαίτερα ταλαντούχους νέους Κρητικούς μουσικούς.

Στην επιλογή του μουσικού σχήματος που θα εμφανιστεί φέτος αυτό ήταν κάτι που μέτρησε ιδιαίτερα. Θα παίξουμε γι αυτούς, όπως αυτοί έπαιζαν για μας.

Και θα ξαναθυμήσουμε πως αυτό που συμβαίνει στους δρόμους δεν είναι παιγνίδι. Και πως δείκτης του πολιτισμού μιας χώρας είναι το πόσο σεβαστή και ασφαλής είναι η ζωή των ανθρώπων στο δρόμο

Τη συναυλία συνδιοργανώνουν οι:

Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου, You Are What U Do – Κώστας Κουβίδης, Δήμος Μαλεβιζίου, Αρχαιολογική Υπηρεσία ΗρακλείουFULLMOON2016_35X50 copy

 

Ονοματοδοσία

Με απόφαση του Δήμου Μαλεβιζίου το όνομα του μουσικού Κώστα Κουβίδη θα δοθεί σε δρόμο της Τυλίσου που ξεκινάει από τον Αρχαιολογικό χώρο.

Στο σημείο θα πραγματοποιηθεί σχετική τελετή την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 8.30 μμ παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Μαλεβιζίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυλίσου.Kostas Kouvidis

 Λίγα για τον Κώστα: ΕΔΩ

Περισσότερα για την εκδήλωση: ΕΔΩ