Ετικέτες

Έχουμε αναφερθεί αναλυτικά για τον κίνδυνο θερμοπληξίας για τα μικρά παιδιά που προκαλείται από την ταχεία άνοδο της θερμοκρασίας στα σταθμευμένα αυτοκίνητα ακόμα και με όχι ιδιαίτερα μεγάλες θερμοκρασίες περιβάλλοντος, ακόμα κι αν τα παράθυρα είναι μισάνοικτα. (ΕΔΩ)

Προχθές στα Χανιά ένα μωρό «ξεχάστηκε» από τους γονείς τους μέσα στο αυτοκίνητο ευτυχώς χωρίς συνέπειες. (ΕΔΩ). Λίγες ημέρες πιο πριν δυο δίδυμα 15 μηνών στις ΗΠΑ δυστυχώς δεν στάθηκαν το ίδιο τυχερά.(ΕΔΩ)

Να επαναλάβουμε ακόμα μια φορά: κανένα παιδί ποτέ μόνο του στο αυτοκίνητο!

Και να συμπληρώσουμε: αν διαπιστώσετε κάτι παρόμοιο καλέστε αμέσως την αστυνομία και το ΕΚΑΒ! Ο χρόνος είναι πολύτιμος.

Όμως δεν είναι μόνο τα παιδιά. Το ίδιο μ αυτά κινδυνεύουν και τα ζώα.heat-stroke

Πρόσφατα η Αστυνομία του Aspe (Αλικάντε – Ισπανία) διέσωσε ένα σκυλί pitbull που ήταν κλεισμένο  μέσα σε ένα ΙΧ που είχε σταθμεύσει σε μια κατοικημένη περιοχή της πόλης.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένοπλοι αστυνομικοί και υπάλληλοι του Δήμου μετα από μια ανώνυμη κλήση πήγαν να ελέγξουν μια κατοικία χωρίς να βρουν τίποτα το παράνομο σ αυτήν. Πλησιάζοντας σ αυτην ωστόσο διαπίστωσαν την ύπαρξη ενός οχήματος με κλειστά παράθυρα και κανένα μέσο εξαερισμού μέσα στο οποίο βρίσκονταν ένα σκυλί. Οι προσπάθειες να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του οχήματος απέτυχαν παρότι χρησιμοποιήθηκε ακόμα και τα μεγάφωνα των περιπολικών σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ήταν σε κάποιο κοντινό κτήριο.

Με το όχημα εκτεθειμένο στον ήλιο, σε έναν μέσο όρο θερμοκρασίας κοντά σε 35ºC   το ζώο άρχισε να παρουσιάζει σημάδια αδυναμίας λόγω αφυδάτωσης. Γι αυτό αποφασίστηκε να σπάσουν ένα παράθυρο να βγάλουν έξω το ζώο και αφού του έδωσαν νερό το παρέδωσαν σε καταφύγιο ζώων της περιοχής.

Δείτε το βίντεο:

Ούτε παιδιά, ούτε σκυλιά μόνα στο αυτοκίνητο!

Advertisements