Ετικέτες

Τρίτη 9 Αυγούστου πρωί: ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη  (αλλά και ο Δήμαρχος της Αθήνας ως προιστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας) σύμφωνα με το εθιμικό δίκαιο και το οθωμανικό διοικείν  ανακοινώνει την επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης εν όψει της εορτής τη Μεγαλόχαρης. Έτσι κι αλλιώς αν είναι να συμβεί κανένα κακό  μόνον αυτή σώζει

Από την απόφαση εξαιρούνται όσοι υπέπεσαν στις παραβάσεις:

  • Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
  • Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
  • Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.
  • Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
  • Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
  • Οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.

Θα μπορούσε να παραθέσει κανείς πάρα πολλές σημαντικές παραβάσεις που το υπουργείο θεωρεί light και για τις οποίες θεωρεί φυσιολογικό να χορηγεί αμνηστία.. Θα σταθούμε μόνο σε μία: το παρκάρισμα σε ράμπα για ΑμΕΑ. Μια πράξη που δεν αποτελεί απλά τροχαία παράβαση αλλά που συνοψίζει και κωδικοποιεί όλη τη ρατσιστική συγκρότηση της κοινωνίας και του κράτους και την εκδικητική τους μανία ενάντια στα άτομα με αναπηρίες. Ε όχι και να κυκλοφορείτε κιόλας!!!

Τρίτη 9 Αυγούστου μεσημέρι: Χωρίς σχόλια αντιγράφουμε από το facebook  του Manolis Trikas «Σήμερα στο σταθμό του Αγ. Δημητριου στις 13:30 με πλησίασε ένας αστυνομικός σε απόσταση αναπνοής και με διάλεκτο πεζοδρομίου με ρώτησε γιατί κάνω ΤΙΚ.
Του απάντησα οτι «έχω κινητικό πρόβλημα» και αυτός μου είπε ότι «μου ειναι αδιάφορο, τρομοκρατείς τους επιβάτες».
Η απάντηση μου ήταν «Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτο»
Εκείνος μου απάντησε ότι » θα έπρεπε να ντρέπεσαι που κυκλοφορείς στο δρόμο, να κάτσεις σπίτι σου«.
Τον ρώτησα » μήπως θα έπρεπε να αυτοκτονήσω απο την ντροπή μου;»
Η απάντηση του ήταν «αυτο πρέπει να το τακτοποιησεις εσύ», στη συνεχεια του είπα » πρέπει να ξέρετε ότι με προσβάλλεται και ο τρόπος σας δεν αρμόζει στη στολή που φοράτε». Απάντησε «εσύ προσβάλλεις τον κόσμο δίπλα σου με αυτά που κάνεις. Τι ειναι αυτο που λες ότι έχεις ρε ΕΓΩ δε το ξέρω»
Του είπα την πάθηση και μου είπε «δε μου λέει τίποτα, τι ειναι αυτο ;»
Τον ρώτησα , «έχετε ιατρικές γνώσεις;»
Η απάντηση του ήταν να βγω απο το σταθμό
Ζήτησα τα στοιχεία του και αυτός μου είπε ότι θέλει τα δικά μου και οτι δεν ειναι υποχρεωμένος να μου δώσει κανένα στοιχείο » αν θες βρεστα απο το τμήμα και διάταξε να τον ακολουθήσω.
Πήγαμε επάνω σε ένα δωμάτιο και μου είπε «πέρνα μέσα ρε»
εγώ πήγα ακριβώς δίπλα και ζήτησα απο την επόπτρια του σταθμού να έρθει μαζί μας.
Αυτός με έντονη φωνή είπε «αστην αυτήν και έλα να τα πούμε οι δυο μας» η απάντηση μου ήταν «δεν έχω να πω τίποτα χωρίς μάρτυρα» η επόπτρια του σταθμού ήρθε μαζί και αυτός άρχισε να λέει παραμύθια εξήγησα στην επόπτρια τι έγινε και αυτός άρχισε να μιλάει προσβλητικά του ζήτησα να μου μιλάει στον πληθυντικό και μου απάντησε «είμαι αστυνομικός και μιλάω οπως θέλω άμα θέλεις να μου κάνεις αναφορά» μου ζήτησε τα στοιχεία μου και του έδωσα την ταυτότητα του ζήτησα τα δικά του και μου είπε να πάω στο τμήμα
Όταν όμως είδε πως έγραψα τον αριθμό του στο κινητό μου ..704830…. τότε μου είπε «έλα να σου τα δώσω δε χρειάζεται να κοιτάς τον αριθμό και πήγαινε στο διοικητή και πες του ότι θέλεις
του είπα το θα πάω στη ΓΑΔΑ
Η συμπεριφορά του ήταν επιθετική βγήκε έξω πρώτος και με περιμενε στη σκάλα εγώ έφυγα απο την άλλη πλευρά, πήγε να με ακολουθήσει και σταμάτησε μέχρι να έρθει το τραίνο είχε κάτσει απο επάνω και με κοίταζε επίμονα».

Τρίτη 9 Αυγούστου βράδυ: Χωρίς σχόλια αντιγράφουμε από την Εφημερίδα των Συντακτών: «Στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κοινοποιήθηκε η καταγγελία του εικονολήπτη Μανώλη Τρίκα για την ανοίκεια φραστική επίθεση που δέχτηκε από αστυνομικό σήμερα (Τρίτη) το μεσημέρι σε σταθμό του μετρό στον Άγιο Δημήτριο.

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, οι συνεργάτες του κ. Τόσκα διαβεβαίωσαν πως «ο υπουργός ενημερώθηκε και θα είναι αμείλικτος σε τέτοια περιστατικά που εκθέτουν και την ΕΛ.ΑΣ. και την πολιτική της ηγεσία. Δεν υπάρχει η παραμικρή ανοχή σε τέτοια φαινόμενα»

Ερώτημα: όταν  ο ίδιος ο υπουργός θεωρεί πως το να εμποδίζεις την μετακίνηση των ΑμεΑ δεν είναι δα και τίποτα το σημαντικό, η συμπεριφορά των υφισταμένων του  είναι μη αναμενόμενη;

Advertisements