Ετικέτες

_90351425_carcrash4Οι γονείς ενός νέου ανθρώπου που σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του χτυπήθηκε με μεγάλη ταχύτητα απο άλλο ΙΧ, τοποθέτησαν τα συντρίμμια του εξω απο το Westminster συμμετέχοντας στην εκστρατεία για αυστηρότερες ποινές της οργάνωσης για την οδική ασφάλεια Brake.

Ο Joseph BrownLartey πέθανε όταν το όχημά του κόπηκε στα δύο όταν χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Addil Haroon στο Rochdale το 2014.Smash-between-two-Audi-cars

Ο δράστης, 18 ετων τότε, παραβίασε το κόκκινο ενω οδηγούσε μέσα σε κατοικημένη περιοχή με 80mph (περίπου 130 km/h) και στη συνέχεια φυλακίστηκε για έξι έτη.

Ο ο κ. BrownLartey, πατέρας του θύματος είπε ότι ήταν σαν να τους «χτύπησαν κατάμουτρα δύο φορές». Ο Joseph ήταν 25 ετών όταν πέθανε, και ο πατέρας του Ian είπε ότι είναι «πολύ αναστατωμένος» απο το γεγονός ότι ο δράστης θα είναι νεώτερος όταν θα βγεί από τη φυλακή. «Είναι ακριβώς σαν να μας χτύπησαν κατάμουτρα δύο φορές. Χάνεις το γιό σου και, στη συνέχεια, το νομικό σύστημα το οποίο εμπιστεύεσαι θα σε απογοητεύσει επίσης, είπε.

Η κα Dawn BrownLartey, μητέρα του Joseph, δήλωσε ότι δεν υπάρχει «αποτρεπτικο” για να σταματήσει τους ανθρώπους απο το να οδηγούν επικίνδυνα.

«Οι δικαστές δεσμεύονται από τις νομοθετημένες κατευθυντήριες γραμμές και οι κατευθυντήριες γραμμές πρέπει να αλλάξουν”, είπε. Ώρες πριν από τη θανατηφόρα σύγκρουση, ο Haroon φωτογράφισε με το κινητο του  το κοντέρ του αυτοκινήτου με ταχύτητα 142 mph. (228 km/h).

Έστειλε μήνυμα με το κινητό σε ένα φίλο γράφοντας: “Απο το Leeds στο Rochdale σε 11 λεπτά. Πιάσε με” (αποσταση: 33.5miles = 54km)

Στο Δικαστήριο, παραδέχτηκε την ενοχή του για πρόκληση θανάτου από επικίνδυνη οδήγηση, χωρίς άδεια οδήγησης και με ανασφάλιστο όχημα. Η καμπάνια του Brake για Δικαιοσύνη στους Δρόμους υποστηρίζει ότι οι οικογένειες «προδίδονται ξανά και ξανά από το δικαστικό μας σύστημα», και ζητά αυστηρότερες ποινές για τους οδηγούς που προκαλούν τραυματισμούς με συνέπεια αναπηρία ή θάνατο.

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε απο την Brake, 66% των ανθρώπων έχουν την άποψη πως αυτοί που σκοτώνουν θα πρέπει να φυλακίζονται τουλάχιστον για δέκα χρόνια.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1.000 άτομα έδειξε επίσης ότι 91% πιστεύουν ότι στους οδηγούς που προκαλούν μια θανατηφόρα σύγκρουση υπό την επίδραση αλκοόλ ή τοξικών ουσιών θα πρέπει να αποδίδεται η κατηγορία ανθρωποκτονίας, η οποία περιλαμβάνει την πιθανότητα ισόβιας κάθειρξης. Ο Gary Rae, υπεύθυνος για τις καμπάνιες του Brake δήλωσε:

«Οδηγοί που σκοτώνουν, ενώ διακινδυνεύουν παρανομώντας πάρα πολύ συχνά χαρακτηρίζονται ως «αμελείς» στα μάτια του νόμου, και στη συνέχεια τους επιβάλλονται προσβλητικά χαμηλές ποινές, όταν οι πράξεις τους μπορούν να περιγραφούν μόνο ως επικίνδυνες και καταστρεπτικές.» 

Joseph Brown-Lartey

Joseph Brown-Lartey

 

ΠΗΓΗ: BBCNEWS 11/7/2016