Ετικέτες

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2016 το Εφετείο Θεσσαλονίκης μετα απο διήμερη διαδικασία καταδίκασε τελεσίδικα σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή τους  Βαγγέλη Δημητρίου τ. αντιδήμαρχο και Δημήτριο Καμπαλαμπίδη τ. προιστάμενο της Διεύθυνσης Οδοποιίας του Δήμου Θεσσαλονίκης γιατί «δεν μερίμνησαν για τη συντήρηση του οδοστρώματος» με αποτέλεσμα  την Τρίτη 14 του Ιούλη 2009 ο 33χρονος μοτοσικλετιστής Πέτρος Τουρτουρης να πέσει με την μηχανή του μεσα σε λακκούβα και στην συνέχεια στο οδόστρωμα και να χάσει τη ζωή του απο διερχόμενο λεωφορείο, στο κέντρο της πόλης στην Εγνατία Οδό όπου γινονταν έργα για το ΜΕΤΡΟ. Είκοσι  ημέρες πριν ένας 27χρονος μοτοσικλετιστής από το Σοχό, ο Κωνσταντίνος Λούλος έπεσε στις ιδιες λακκούβες, και τραυματίστηκε θανάσιμα από διερχόμενο ταξί..κωστας - πετρος

Η υπόθεση του Κωνσταντίνου δεν έφτασε ποτέ στο ακροατήριο, Τέθηκε στο αρχείο…

Για το φόνο του Πέτρου Τουρτούρη πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί οι δυο παραπάνω σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή και επίσης είχε καταδικαστεί ο  Θεοχάρης Τζαβέλας, υπεύθυνος μηχανικός της αναδόχου κοινοπραξίας στην ίδια ποινή. Το εφετείο αθώωσε λόγω παραγραφής τον τελευταίο.

Αναλυτικά για την υπόθεση του Πέτρου μπορείτε να ενημερωθείτε: ΕΔΩ

Και για την υπόθεση του Κωνσταντίνου: ΕΔΩ 

Και για τις δύο υποθέσεις εκκρεμούν οι δίκες στα αστικα δικαστηρια με την υπόθεση του Πέτρου να έχει οριστει στις αρχες του 2017 και του Κωνσταντίνου στα τέλη του 2018! Μόλις οκτώ και εννιά χρόνια απο τον φόνο τους αντίστοιχα.

Advertisements